i

Dit verhaal gaat over:

Locatie: Heesch
Tags:

Dorpshuis De Pas

vertelde op 13 december 2009 om 14:05 uur

Wij vonden deze mooie pentekening van het oude dorpshuis De Pas in onze archieven. De Pas, in het centrum van Heesch, vormt al meer dan dertig jaar een geweldige plek, waar (bijna) alle initiatieven en activiteiten in de gemeente Bernheze een succes worden.

Of het nu om Nieuwjaarscabarets gaat, om zangoptredens of om andere culturele activiteiten; vele Bernhezenaren voelen zich thuis in De Pas.

Sinds 2004 staat er op deze plek een nieuw gebouw met een moderne en open uitstraling, waar naast het gemeentehuis van de gemeente Bernheze nog steeds een cultureel centrum is gehuisvest.

Heb je nog speciale herinneringen aan het oude dorpshuis De Pas of aan een bepaalde voorstelling die je gezien hebt? Weet je meer over dit gebouw en zijn omgeving, gebouwd in de jaren zeventig?

Wij zijn erg nieuwsgierig naar je verhaal.

Deel dit verhaal op:
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Toevoegen als favoriet
  • Afdrukken

Reacties (4)

Anne-Marie verwijst zei op 11 november 2012 om 21:52 uur

Hallo, in het jaar 1973-1974 heb ik in de pas mijn typediploma gehaald. Ik was toen 12 jaar. Verder zijn we in die tijd hier ook uitgegaan. In de ronde zaal was een discotheek en tot half 10 was er volop muziek. Half 10 was het afgelopen. Heel wat anders dan tegenwoordig. We hebben ook vele jaren hier carnaval gevierd. En op het grasveld voor de pas hebben we in onze jeugd tenten gebouwd tijdens de vakantieweek. Bij de Pas eindigde ook jaarlijks de carnavalsoptocht. In die tijd zat ik bij de carnavalclub "hobbelehup" mooie herinneringen!

Annemarie van Geloven bhic zei op 11 november 2012 om 22:43 uur

Mooie herinneringen aan carnaval op de elfde van de elfde, de start van het nieuwe carnavalsseizoen! Heerlijk weer om te lezen, half 10 afgelopen...

U brengt de sfeer over van een echt dorpshuis!

Maria Smits zei op 16 november 2012 om 16:11 uur

De Pas trok ook in die tijd bekende Nederlandse bandjes aan zoals de Golden Earring, Wally Tax, wat volgens mij Henk Jansen organiseerde voor de tieners van Heesch. Mijn broer werkte er als ober en zodoende kwam ik aan een handtekening van de Golden Earring en heel jammer dat deze niet meer in mijn oude doos te vinden is.
Was er ook een nacht van Heesch met allerlei bandjes?

martin geurts zei op 10 december 2012 om 12:49 uur

Ooit met carnaval met de Mertplekkers in de Pas gespeeld dikke lol...enkele oude bekenden

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op:

Lees ook deze verhalen

vertelde op 11 januari 2013 om 15:26 uur

Opening Berchplaets

vertelde op 15 maart 2013 om 15:03 uur

Kern met pit