i

Drie op een rij

vertelde op 23 april 2018 om 15:23 uur

Het heeft wel wat: die inmiddels nostalgische auto voor dat mooie monumentale gebouw. Buiten de wagen en de woningen is er niks te zien op deze foto. Geen bewoners, geen voorbijgangers, geen duiding. Heb jij herinneringen aan deze plek (of de auto)? We nodigen je van harte uit om ze met ons te delen.

Megen, Torenstraat 19, 21 en 23, 1982 (foto: Wies van Leeuwen, Provincie Noord-Brabant, BHIC-nr: PNB001042254) Torenstraat 19, 21 & 23 in Megen, 1982 (foto: PNB001042254)

Drie huisnummers heeft dit karakteristieke gebouw in de Torenstraat in Megen. Net als veel andere bouwwerken in dit stadje aan de Maas staan ook deze woningen op de Rijksmonumentenlijst. Begin jaren ’80 keken we misschien nog niet zo nauw, want op het monumentale dak onderscheiden we op deze foto meerdere antennes. Wat ook opvalt, is het enige voertuig in de verder lege straat: de lelijke eend die naast het gebouw geparkeerd staat.

Kijk naar Toen

Kan jij iets meer bij onze foto vertellen? Weet je bijvoorbeeld hoe deze woningen er van binnen uitzagen (of –zien) of herken je misschien de geparkeerde auto en wil je dáár iets over delen? Er zijn vast Megenaren die deze mooie plek of de bewoners kennen. Alle verhalen zijn welkom. We hopen op reacties! Deel jouw herinneringen in het vak 'Reageer op dit verhaal' hieronder.

Deze foto-oproep verscheen in de rubriek 'Kijk naar Toen' in De Sleutel, waarin we op zoek zijn naar de persoonlijke verhalen achter een foto.

Ga naar Kijk naar Toen

Deel dit verhaal op:
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Toevoegen als favoriet
  • Afdrukken

Reacties (3)

C.A.M. van de Wiel zei op 1 februari 2019 om 14:40 uur

Het eerste pand is van oorsprong de bakkerij van Jan Voet (drie generaties terug) In de dertiger jaren verplaats naar de afgebrande bakkerij van Bengers in de Willem Kippstraat. Vanaf die tijd woonhuis.
Het tweede pand gaf onderdak aan een horloge-/klokkenmaker en is nu eveneens woonhuis.
Het vormde samen met het derde pand de kazerne van de Marechaussee, die de Groenendijk moest behoeden voor het doorsteken hiervan door de Ravensteiners bij hoog water. Ook hier is sprake van een woonhuis.
De foto is rond 1975 gemaakt. De grootschalige restauratie was enkele jaren achter de rug.

fvanschijndel zei op 2 februari 2019 om 21:27 uur

in 1939- 1940 waren er hollandse militairen gelegerd

Marilou Nillesen
Marilou Nillesen bhic zei op 4 februari 2019 om 12:48 uur

Bedankt voor deze aanvullingen, C. van de Wiel en F. van Schijndel. We komen op deze manier zoveel meer te weten over deze foto, en de panden die erop te zien zijn.

Veel dank daarvoor!

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op:

Lees ook deze verhalen

vertelde op 11 juli 2014 om 11:10 uur

Benzinepomp

vertelde op 13 juli 2016 om 10:02 uur

Minderbroeders naar "Assisi aan de Maas"

vertelde op 12 augustus 2016 om 09:12 uur

Zeer tijdelijk Unicum!