i

Dit verhaal gaat over:

Locatie: Nistelrode
Tags:

Een JOP in het buitengebied

vertelde op 9 april 2010 om 08:29 uur

Je hebt ze tegenwoordig overal, JOP’s, ofwel: Jongeren Ontmoetings Plekken, en de omwonenden zijn er meestal niet blij mee. Nog niet zo lang geleden ontmoetten jongeren elkaar gewoon in het openluchtzwembad, dat doorgaans een eindje buiten het dorp lag.

Zo’n zwembad werd geëxploiteerd met gemeenschapsgeld. Daar werd gezwommen, maar ook gekletst en naar muziek geluisterd.

Het was ook de ideale plek om elkaar te ontmoeten en de eerste kusjes uit te wisselen. Ook Nistelrode had zo’n plek en ongetwijfeld zal deze foto daar herinneringen oproepen.

Kijk er eens goed naar en maak ons allemaal wijzer.

We zijn nieuwsgierig naar je verhaal.

Deel dit verhaal op:
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Toevoegen als favoriet
  • Afdrukken

Reacties (6)

Frank zei op 10 april 2010 om 21:39 uur

In 1968 geopend, ik geloof in 1982 weer gesloten en gesloopt. Goede jeugdherinneringen aan het zwembad. Diploma gehaald in koud water. Na school met wat boterhammen en ranja op de fiets vanuit Vorstenbosch naar Nistelrode. In de vakantie hele dagen vermaak op het zwembad.

Henk Buijks bhic zei op 12 april 2010 om 09:12 uur

Dat zijn inderdaad mooie herinneringen, Frank. Zelf heb ik die ook aan een soortgelijk zwembad elders. Ook daar was het water gewoon koud, maar daar hadden we allemaal geen last van. Zonde dat dergelijke baden blijkbaar niet meer te exploiteren waren...

Ans zei op 4 november 2012 om 14:45 uur

Ik heb ook leuke herinneringen aan het zwembad Achter den Berg. Je ziet op de foto het ondiepe deel van het grote bad, het instructie bad en de ingang met de kleedlokalen achter op de foto. Helemaal links lag het "kikkerbadje" Er waren 2 duikplanken en een aantal startblokken. Ik heb 2 seizoenen als badjuffrouw op het zwembad gezeten dat was vakantie werk. Verder ook bij de zwemclub gezwommen die het zwembad als thuisbad had, volgens mij was dat Poseidon.

Henk Buijks bhic zei op 5 november 2012 om 08:10 uur

Ja, @Ans, in heel veel opzichten waren de zestiger en zeventiger jaren 'n mooie tijd! Ik neem aan dat toen ook in Nistelrode het schoolzwemmen nog iets heel gewoons was.

Robert Kuijpers zei op 17 januari 2015 om 16:53 uur

Veel leuke herinneringen aan het zwembad. Ik ben geboren in Nistelrode (Pastoor J. Groenestraat) en woonde er tot en met 1972. Op woensdagmiddag en in de vakantie naar het zwembad met een groepje leeftijdsgenoten. Met een kwartje voor een ijsje of een zakje chips. Zwemmen en op het gras liggen. En natuurlijk het schoolzwemmen. 's Ochtends vroeg. IJskoud water, dat dan geen vrolijke kleur had. Badmeester vd Wielen was een goed vriend van m'n vader, dus ik kwam er meestal gratis binnen. Jammer dat het niet meer bestaat...

Martie
Martie zei op 20 januari 2015 om 16:59 uur

Schoolzwemmen, diploma A en B gehaald. Hele vakanties doorgebracht bij dit zwembad, boterhammen en limonade mee.

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op:

Lees ook deze verhalen

vertelde op 9 mei 2011 om 10:29 uur

Gemeentelijk zwemmen

vertelde op 27 oktober 2011 om 14:13 uur

Jeugdige plannen

vertelde op 15 december 2009 om 10:15 uur

Jongeren Aktie Groep, 1973