i

Dit verhaal gaat over:

Locatie: Boxmeer
Tags:

Een kijkje in de Steenstraat

vertelde op 28 november 2011 om 13:16 uur

Een foto uit begin jaren zeventig. In het straatbeeld neemt de auto steeds meer plaats in. In de Steenstraat in Boxmeer doen mensen hun boodschappen onder andere bij supermarkt Heijs en ook de sigarenboer ernaast heeft volop bestaansrecht.

Wat kun jij je herinneren van die tijd in Boxmeer? Haalde jij je sigaretten bij de sigarenboer en parkeerde je daar je Ford Cortina?

Of heb jij een heel eigen verhaal bij deze foto? Laat het ons weten en blaas deze foto weer nieuw leven in!

Deel dit verhaal op:
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Toevoegen als favoriet
  • Afdrukken

Reacties (7)

Bart Wolters (telefonisch) zei op 29 november 2011 om 09:35 uur

Je ziet rechts op de foto supermarkt Heijs en daar recht tegenover heb ik gewoond. Bij Heijs hadden ze ook een bakkerij en voordat ik naar school ging, ging ik daar vaak langs. Dan was er altijd wel wat lekkers te halen.

Heijs was de eerste supermarkt met zelfbediening. Dat was echt een grote verandering voor Boxmeer. Daarvòòr kwamen mensen nog met hun boodschappenboekje langs. Mevrouw Heijs telde dan in een rap tempo en altijd feilloos alle boodschappen op.

Verderop zat de kapper waarvan iedereen wist dat hij wel een borreltje lustte. Het is wel eens gebeurd dat hij een aantal dames in de krulspelden had gezet en vervolgens verderop een borreltje ging nemen. En het moet wel eens zijn gebeurd dat hij die dames toen is vergeten met alle gevolgen vandien.

Bij de sigarenboer stond de opstelling van voetbal aangegeven. Kon je precies zien wie speelde bij Olympia. De Steenstraat was een mooie straat waar altijd wel iets gebeurde. Nu is het uitgestorven maar de plannen zijn om er weer nieuw leven in te blazen. Ik ben benieuwd.

Geert Schrijen zei op 30 november 2011 om 20:41 uur

Als ik die foto zie kan ik me dit alles zo goed voor de geest halen. Het zijn dezelfde herinneringen als aan Pina v Haren. Centra Heys (Toon en Mientje) ,They Jansen D"n Bok was daar de groentechef, aan de kassa Riekie Rooyendijk en Ria Theunissen, wat is dat toch allemaal lang geleden. Hopelijk wordt dit mooie stukje Boxmeer weer het visite-kaartje van Boxmeer-Zuid!! En dat moet ook kunnen want als je alleen al naar die prachtige oude gevels kijkt van de diverse winkels en huizen is dit toch echt de moeite waard.

Hans van Dartel zei op 28 november 2016 om 01:21 uur

En wat dacht je van de pomp die er nu nog staat? Op de laatste zaterdag van september 1944 stond hier een tank deze werd door de moffen vanaf de overkant van de Maas onder vuur genomen. Niet geraakt. Wel kwam de eerst granaat op het huis van Wolters (mij beter bekend als de Velo) en de tweede granaat was op ons huis (Steenstraat 28). Een foto kan men kan bij de oude foto's van Boxmeer vinden.

Annemarie van Geloven
Annemarie van Geloven bhic zei op 28 november 2016 om 14:33 uur

Naast de mooie nostalgische herinneringen is het ook goed de schijnwerper te richten op oorlogsschade in een straatbeeld en de ellende voor de slachtoffers.
Hans, heeft de granaatinslag jouw ouderlijk huis gedeeltelijk of helemaal verwoest? Weet je er zelf nog iets van of ben je daar te jong voor?

Annemarie van Geloven
Annemarie van Geloven bhic zei op 29 november 2016 om 13:41 uur

Het BHIC heeft inmiddels contact met Hans van Dartel.

Mariella van Wijnen-Heijs zei op 21 juli 2019 om 18:57 uur

De winkel van Heijs is een familie bedrijf van mijn grootouders. Ik heb er op zondag winkeltje in gespeeld, geholpen met zakken suiker en bonen afwegen, kaas gesneden, groente gesneden, vlees en vleeswaren gesneden en verkocht. En natuurlijk bij de chocolade votrine waar mijn oma stond onwijs veel chocolaadjes mogen snoepen.
Ik laat t deurtje wel n bietje open staan zei oma, dan kunde zo nu en dan wat pakken.

Mariët Bruggeman
Mariët Bruggeman bhic zei op 22 juli 2019 om 15:33 uur

Bedankt Mariëlla, voor het delen van jouw mooie herinneringen aan de uren die je doorbracht in de winkel van je opa en oma. En wat lief van je oma dat je zelf af en toe de chocolaatjes (die toch bedoeld waren voor de verkoop) mocht pakken. Het werken in een winkel zat er bij jou dus vroeg in. Heeft dat misschien ook jouw toekomst bepaald?

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op:

Lees ook deze verhalen

vertelde op 7 augustus 2009 om 12:00 uur

Herinneringen aan de Eerschotsestraat

vertelde op 27 augustus 2013 om 09:59 uur

Kijkje in de Kreupelstraat

vertelde op 31 januari 2014 om 09:31 uur

Koek en Banket