i

Dit verhaal gaat over:

Locatie: Gemonde
Tags:

Een pastoor, een sjerp en heel veel vragen

vertelde op 14 november 2019 om 10:23 uur

Dames en heren, in verschillende leeftijden zitten hier keurig op een rijtje. Te wachten op, ja waarop eigenlijk? Van deze foto weten we niet veel meer dan dat deze is gemaakt door Mies den Otter, ergens in de jaren tachtig in Gemonde. En dat naast pastoor Thieu Lax ook Jan Geerts zit.

Identificatienummer 1914-008741 Voor ons is de pastoor het enige houvast. Wat weten we van hem? Thieu Lax is de opvolger van pastoor De Beer die in 1971 met pensioen ging. In 1995 viert pastoor Lax zijn veertigjarig priesterfeest in Gemonde. In het dorp staat hij ook bekend als dirigent, die zelf ook instrumenten bespeelt en een begenadigd zanger is. Lax geeft verder muziekles op seminarie Beekvliet. 

Op deze foto draagt de pastoor een sjerp. We hebben geen idee of dat verband houdt met zijn muzikale functies. Of wie deze andere mensen zijn, en waarom die ene meneer een hoge hoed draagt. Mogelijk herken je mensen die op de foto’s staan. Of was je bij dit evenement en weet je precies waarop deze mensen zitten te wachten. Vertel jij ons het verhaal achter deze foto?

Deze foto-oproep verscheen in de rubriek 'Kijk naar Toen' in De Meierij, waarin we op zoek zijn naar de persoonlijke verhalen achter een foto.

Ga naar Kijk naar Toen 

Deel dit verhaal op:
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Toevoegen als favoriet
  • Afdrukken

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op:

Lees ook deze verhalen

vertelde op 20 april 2009 om 10:17 uur

Pastoor is blijver

vertelde op 26 april 2010 om 09:48 uur

Gemonde in de lente