i

Dit verhaal gaat over:

Locatie: Uden , Rosmalen
Jaar: 1968
Tags:

Fan-avond van The Shuffles

vertelde op 1 februari 2017 om 15:33 uur

In het 'Brabants Dagblad' van zaterdag 24 augustus 1968 stond een kleine advertentie waarin werd aangekondigd dat diezelfde avond in Rosmalen een zogenaamde fan-avond zou worden gehouden door de fanclub van de plaatselijke popgroep The Shuffles.

Dit evenement zou plaats vinden in zaal "De Kentering" te Rosmalen. The Shuffles zouden er ook hun medewerking aan verlenen (hoogstwaarschijnlijk in de vorm van een optreden). Ook de discjockeys Theo Pennings en Willie Venrooy (van Soos “Satisfaction”) maakten de avond mede tot een succes.

De entree was voor leden gratis en voor niet-leden tweeëneenhalve gulden. De avond begon (al) om half acht. In het jaar erna zouden The Shuffles wereldberoemd worden met hun enige echt grote hit Cha-La-La, I need you, waarvan maar liefst 5 miljoen singles, toen nog letterlijk, over de toonbank zouden gaan. 

Artiestenmanager Jan Vis (zie de achterzijde van de promo-foto), ook uit Rosmalen, ontdekte en begeleidde de band.

De promo-foto kreeg ik in 1970 bij het wekelijkse exemplaar van de Veronica-Top-40 in platenzaak Van Kampen in Uden. 

Weet jij nog iets van deze fan-avond? Waar en wat was zaal “De Kentering” of “Soos Satisfaction”? Weet iemand nog wat er van de twee discjockeys  is geworden? Heb jij nog herinneringen aan ‘platenzaak Van Kampen’ te Uden? We horen het graag!

Deel dit verhaal op:
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Toevoegen als favoriet
  • Afdrukken

Reacties (1)

Gerard H.A.A. de Bie
Gerard H.A.A. de Bie zei op 4 februari 2017 om 19:42 uur

De Kentering te Rosmalen blijkt nog steeds te bestaan als Party-Centrum. De muziek is er uiteraard na een halve eeuw wel veranderd wat te zien en te horen is op hun Facebook-site : https://www.facebook.com/dekentering/videos/vb.110515022444955/272000219629767/?type=2&theater

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op: