i

Dit verhaal gaat over:

Locatie: Vierlingsbeek
Tags:

Fanfare St. Cornelius

vertelde op 3 februari 2012 om 11:42 uur

“Men wil hier ook een fanfare hebben, al is het dan maar een kleine”, meldde het Boxmeers Weekblad van 5 februari 1910. En zo ontstond fanfare St. Cornelius in Vortum-Mullem.

Wie lid wilde worden en een instrument wilde bespelen, moet ƒ10,- betalen. Vanuit de fanfare ontstonden ook een boerenkapel, drumband en blaaskapel. Bij het zestigjarig bestaan schreef dirigent Verhoef een speciale Vortum-Mullemmars.

Bij het 70-jarige jubileumfeest trad een “Nederlandstalige popgroep die reggae-achtige popmuziek brengt” op. De groep zou de fanfare in de jaren daarna qua populariteit al snel zal inhalen: het was de band Doe Maar die in de jaren tachtig hoog scoorde op de Nederlandse hitlijsten.

Maar hoe is het gegaan bij het eeuwfeest van de fanfare? Is de speciale Vortum-Mullemmars gespeeld? Of heb je een leuke herinnering aan het optreden van Doe Maar? We zijn benieuwd naar uiteenlopende verhalen over deze fanfare!

Deel dit verhaal op:
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Toevoegen als favoriet
  • Afdrukken

Reacties (2)

Toon Gerrits zei op 6 februari 2012 om 12:16 uur

Het gaat over de foto in de krant van 3 febr 2012 van fanfare St.Cornelius te Vortum-Mullem. Met het eeuwfeest is de Vortum-Mullemmars niet
gespeeld; die was niet meer tevinden.
Er zijn wel andere hoogtepunten in de geschiedenis. Dat waren de muziekwedstrijden in België.
Succes verzekerd; de jury en de dirigenten gingen van tevoren dineren met een goed glas wijn en de punten waren binnen. Dat was in Vechtmaal 1954 en in Rutten in 1955.

In 1956 kwamen we bij de Boschebond van muziekgezelschapen. Wij gingen in Budel op concour in de 4e afd: daar hadden wij een 1e prijs. In 1961 naar Sambeek hadden wij promotie naar de 3e afd.

Groeten,
Toon Gerrits
Vortum-Mullem
Oud-lid van de fanfare
2e rij van onder 3e links bugel blazer

Marilou Nillesen bhic zei op 6 februari 2012 om 12:17 uur

@Toon: Bedankt voor je reactie en leuke anekdotes, Toon. Wat jammer dat de speciale mars niet meer te vinden is. Maar jullie hebben er vast toch een geslaagd feestje van gemaakt ;-)

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op:

Lees ook deze verhalen

vertelde op 13 april 2010 om 13:29 uur

Van kerkelijk naar koninklijk: De fanfare van Heeswijk

vertelde op 18 september 2009 om 12:26 uur

Goddeloze fanfare

vertelde op 11 juli 2012 om 12:47 uur

Met de muziek mee