skip naar content skip naar hoofdnavigatie spring naar service navigatie
sluit
Hulp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Arnout van Erp
Arnout van Erp Bhic
Menu
sluit
Hulp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Arnout van Erp
Arnout van Erp Bhic

Feest bij veertigjarig huwelijk

Arie Janszen
vertelde op 30 november 2011
bijgewerkt op 18 november 2013
Het moet een groot feest zijn geweest, bij het veertigjarig huwelijk van mijn overgrootouders in 1914, Theodorus Claassen en Cornelia van de Leuvert uit Beers-Vianen. Of gaat het om een andere gelegenheid?
 

Dat zijn de vragen die ik heb. Ik heb bijgaande foto gevonden bij de familiefoto's. Mijn vraag: herkent iemand personen op deze foto? En wie weet zeker ter gelegenheid waarvan deze foto is gemaakt? Zelf vermoed ik dat het gaat om het veertigjarig huwelijksfeest van mijn overgrootouders in 1914, maar wie weet iemand meer? Laat het ons weten!

Reacties (10)

Arie Janszen zei op 13 januari 2012 om 19:48
Informatie voor BHIC over deze foto.
Na veel zoekwerk en met dank aan Mevr. De Vos-Claassen uit Vianen, heb ik ontdekt, dat deze foto niet het 40-jarig huwelijk, maar het 50-jarig huwelijk van Theodorus Claassen en Cornelia van de Leuvert betreft. Dit was in 1924. Op de foto staan in ieder geval ook Martinus Claassen en Maria Magdalena van de Logt en hun kinderen. Verder Hendricus Claassen met Maria Johanna Faassen en hun kinderen. Victor Janssen met Antonia Claassen. Bovendien mijn grootouders Wilhelm Janssen met Theadora Claassen en hun kinderen, waaronder waarschijnlijk mijn vader Johann Wilhelm Janszen uit Boxmeer, zittend op schoot. Hij was toen 4 jaar.
Arie Janszen zei op 13 januari 2012 om 20:01
Vervolg 50-jarig huwelijk Theodorus Claassen en Cornelia van de Leuvert. Waarschijnlijk werd dit heugelijk feit gevierd bij het stamhuis van de familie Claassen aan 't Flieren (3) in Vianen. Volgens Mevr. De Vos_Claassen staat dit stamhuis daar nu nog steeds en is het in het bezit van een neef. Het grondstuk, waarop het stamhuis staat zou in 1794 gekocht zijn door waarschijnlijk Nicolaas Claassen mogelijk afkomstig uit Erp. Op de foto staan ook 3 van mijn tantes Maria Janszen (later gehuwd met Harry Berbers), Cela Janssen (later gehuwd met Jan Graat) en Gerda Janszen (later gehuwd met Marius Verdijk zoon van een vroegere burgemeester uit Beugen en verzetsstrijder). Marius Verdijk is na bevrijding door de Russen uit het concentratiekamp op zijn thuisreis overleden door ondervoeding en uitputting. Waarschijnlijk ook op de foto mijn oom Theo Janssen, welke in 1942 gesneuveld is bij Stalingrad. Mijn grootouders zijn in 1923 vanuit Duitsland naar Boxmeer gekomen.
Mariƫt Bruggeman, namens BHIC bhic zei op 16 januari 2012 om 12:24
Beste Arie,
wat leuk om te lezen dat je zoveel informatie over de mensen en de situatie op de foto hebt kunnen achterhalen. En heel erg bedankt voor het plaatsen van al deze informatie op onze website.

Met vriendelijke groeten,
Kees Wijnhoven zei op 11 januari 2015 om 12:25
Om misverstand te voorkomen; Deze foto is dus niet gemaakt in Beers-Vianen, maar in Cuijkse Hei-Vianen! Cornelia Jans van de Leuvert is 22-3-1851 geboren in Beers en 5-5-1874 getrouwd met Theodorus Claassen geboren 30-11-1843 in Cuijk(Vianen?) als zoon van Johannes Jan Claassen en Anna van de Logt.
Thea Claassen zei op 28 juni 2015 om 22:08
grappig, ik heb deze foto ook gevonden in de oude doos van mijn vader. Op de foto staat Theodorus Claassen, de vader van mijn vader (Cor Claassen) en jongste zoon van Theodorus en Cornelia. Wat we niet weten is of de moeder van mijn vader, Bernardina Raafs, ook op deze foto staat. Ze is in 1926 met Theodorus getrouwd, en jong gestorven (1936) , dus mijn vader heeft haar niet gekend.
Marilou Nillesen
Marilou Nillesen bhic zei op 29 juni 2015 om 12:42
Nou Thea, dat is inderdaad toevallig! Dank voor je aanvullingen qua namen. Ik denk dat het heel lastig wordt om te achterhalen of Bernardina ook op de foto staat maar hopelijk vergis ik me en is er nog iemand die ons dat wel kan vertellen?
Richard Claassen zei op 30 januari 2016 om 21:35
De lijn van deze fam Claassen komt uit op mijn lijn Joannes Claasen en Petronella Meussen. Er is bij het overlijden een fout gemaakt en verteld dat hij in Erp geboren is. Dit blijkt niet zo te zijn. In familysearch heb ik het kerkboek gevonden en de lijn terug gevonden. Omdat mijn overgrootvader naar Keulen is gegaan en daarna in Nijmegen terecht is gekomen zijn er geen familie banden meer met de Claassen in Cuijk. Thea zou dan een verre familielid van mij zijn.
Graag zou ik verdere info willen uitwisselen.

Gr. Richard Claassen
Marilou Nillesen
Marilou Nillesen bhic zei op 1 februari 2016 om 10:11
We gaan proberen jullie achter de schermen met elkaar in contact te brengen, Richard. Wordt vast vervolgd.
Richard Claassen zei op 6 februari 2016 om 19:30
Leuk, ik hoop wat te horen....
Marijke Poos zei op 7 november 2016 om 12:51
Wat een mooie foto! Cornelia van de Leuvert was een zus van mijn overgrootmoeder Anna Maria van de Leuvert (1859-1926). Kan iemand mij vertellen of zij ook op deze foto staat. Of zijn het alleen maar Claassen's?

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op:
Geef mij een andere som.