i

Dit verhaal gaat over:

Locatie: Huisseling en Neerloon
Tags:

Feest in Huisseling

vertelde op 24 september 2009 om 13:46 uur

Op deze zonnige zomerdag omstreeks 1950 liep heel Huisseling uit: de pastoor werd gehuldigd. Na de mis verzamelde zich een menigte van mensen voor de pastorie. Twee politiemannen zorgden ervoor dat niet iedereen de voortuin kon betreden.

De bruidjes mochten wel naar binnen. De foto maakt echter niet duidelijk of het gaat om een welkom, om een afscheid of om een priesterjubileum. Zelfs niet of het over pastoor Diels gaat, of over pastoor Van den Heuvel.

Gelukkig zijn jullie er nog, bezoekers van deze site. Misschien was je er zelf bij als bruidje, misschien ken je het bijbehorende verhaal wel van je ouders of grootouders. Of wellicht is deze foto aanleiding voor een heel andere persoonlijke herinnering aan pastoors of kapelaans uit die tijd. 

We zijn benieuwd naar je verhaal.

Deel dit verhaal op:
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Toevoegen als favoriet
  • Afdrukken

Reacties (8)

Jeroen Arts zei op 24 september 2008 om 18:10 uur

Deze foto werd gemaakt tijdens het 25-jarig priesterjubileum van Jan Diels, pastoor te Huisseling van 1946 tot 1971. Ik heb hier nog meer informatie en foto's van, die ik binnenkort zal insturen.
Dan kan eventueel de tekst bij dit artikel worden aangepast...

Jeroen Arts zei op 24 september 2008 om 18:14 uur

Zie eventueel ook de (download)bijlage bij <a href="http://www.bhic.nl/index.php?id=4431&amp;verhalen=1" target="_blank">dit verhaal</a>.

Rien Wols bhic zei op 25 september 2008 om 08:58 uur

Dag jeroen,
Bedankt voor je reactie. dat zou betekenen dat de foto gemaakt is in 1953? We zien je informatie met veel plezier tegemoet :-)

Jeroen Arts zei op 2 oktober 2008 om 21:43 uur

Een compleet verhaal met extra foto's komt er z.s.m. aan!

Jeroen Arts zei op 23 oktober 2008 om 08:19 uur

Op deze foto staan nasst Jan Diels o.a. witheer Piet Kocken, rector Meulemans, pastoor Theo Geurts, huishoudster van de pastoor Dina Schilders, leraar Tieske Jansen, burgemeester Hoefnagel, kerkmeester Celis van den Bergh en waarschijnlijk ook Hennie Arts (met blonde kuif rechts voor het raam). Verder weten we nog niet wie er meer op staan.

De glas in loodraampjes in de pastorieramen bevinden zich tegenwoordig trouwens in de sacristie.

Henk Buijks (namens BHIC) zei op 23 oktober 2008 om 09:20 uur

Jeroen, ik heb er alle vertrouwen in dat je de rest van de namen ook nog zult achterhalen. Maar tot zover alweer bedankt!

Jeroen Arts, Ravenstein zei op 22 mei 2009 om 01:23 uur

Vanavond ben ik bij de familie Diels in Alverna op de koffie geweest. Zij hebben mij verteld wie er o.a. op de bovenste rij van de foto staan (op gezicht gezien). Dat zijn voornamelijk leden van de familie Diels uit Dreumel e.o.
Helemaal links met gehaakt hoedje Marietje Diels, rechts van haar Doortje Hermsen-Diels, links erboven Mina Schonenberg-Diels (zus), dan Hendrik Schonenberg, Kees Diels, Albert Diels (broer) en zijn vrouw Christina Diels-Gerrits, witheer Piet Kocken O.Praem., half verscholen Lies Diels-Mol, dan Frans Diels (broer), Jan Diels(1), kapelaan Theo Geurts, Riek Diels, Henka Simonsma-Diels, Jan Diels(2), Mart Diels (broer), Bonnie Diels, pastoor Johan (Jan) Diels, Chris Diels (broer), Ans Diels-Jansen, Rector F. Meulemans, leraar Tieske Jansen (met brilletje), burgemeester Hoefnagel (naar beneden kijkend). Verder onbekend wie er op staan. Zie ook http://www.bhic.nl/index.php?id=10137&amp;zoekfoto=huisseling voor nog meer foto's van deze heuglijke dag, met o.a. familiefoto's van de familie Diels uit Dreumel e.o. Vader en moeder Diels-Loeffen waren toen al beiden gestorven.

Jeroen Arts, Ravenstein zei op 22 mei 2009 om 01:28 uur

Overigens nog dank aan Jan en Tineke Diels, Alverna voor hun bijdragen!

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op: