skip naar content skip naar hoofdnavigatie spring naar service navigatie
sluit
Hulp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Arnout van Erp
Arnout van Erp Bhic
Menu
sluit
Hulp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Arnout van Erp
Arnout van Erp Bhic

Fijne vleeswaren uit Escharen

We hebben veel mooie foto’s in ons archief maar dit is zo’n exemplaar waar je erg lang naar kunt kijken. Iedere keer zie je weer iets meer. De weegschaal op de toonbank, de worsten op de achtergrond en de vleeswaren in de vitrine.

Jammer genoeg kunnen we de prijslijst niet meer lezen, want daar is vast ook veel interessante informatie uit op te maken. Zelf weten we niet meer dat het om een slagerij in Escharen gaat. Zelfs naar het jaartal moeten we een gooi doen.

Voor een heleboel inwoners van Escharen moet deze foto’s veel herinneringen oproepen. Zij weten vast ook wel wie de slagerij runde. Of dat dit de enige slagerij was in het dorp?

En wanneer ging de winkel dicht? Heeft de komst van een supermarkt de slager de das omgedaan of was er een andere reden?

Vertel ons het verhaal achter deze foto!

Reacties (7)

Mark van der Linden zei op 21 augustus 2012 om 08:22
Ik vermoed dat het hier niet gaat om een slagerij, maar om het kruideniersbedrijf van de gebroeders Jo en Wim Van den Hoogen aan de St. Machutusweg 4. Zal zoon jan wel eens naar deze pagina sturen. Zag de foto ook in de krant in Cuijk, maar beter was het geweest deze in de Graafsche Courant te plaatsen. Die wordt wel gezien in Escharen; of in de Minipers (dorpsblad Escharen). minipers@dds.nl
Marilou Nillesen, namens BHIC bhic zei op 23 augustus 2012 om 21:31
Dank voor je reactie en je tips, Mark. De Weekendkrant is van dezelfde uitgever als de Graafsche Courant maar kennelijk is de verspreiding in ieder geval níet hetzelfde. We gaan informeren hoe het zit met de bezorging in Escharen.

En uiteraard blijven we benieuwd naar het verhaal achter de foto! Fijn dat je de pagina naar zoon Jan wil sturen en we hopen op veel herinneringen en verhalen aan deze winkel...
Mark van der Linden zei op 24 augustus 2012 om 09:49
Beste Marilou, wij bereiden momenteel in Escharen met het dorpsblad, de Esterse Minipers, een fototentoonstelling voor, in het kader van het 40 jarig bestaan. Dat zal zijn medio oktober. Kunnen we daar foto's van het BHIC tonen? En wellicht hebben wij nog wel foto's die u niet heeft. Interessant??
Jan van den Hoogen zei op 31 januari 2017 om 21:26
Dit is de winkel Fam. van Raay, destijds Sparwinkel. Dit was een een hoek van de winkel waar de vleeswaren verkocht werden. Tevens was er bakkerij. In 1968 deze winkel overgaan in een supermarkt van de Gebr. van Raay. Deze supermarkt is helaas, na enkele malen in ander handen overgegaan te zijn, enkele jaren geleden gesloten.
Marilou Nillesen
Marilou Nillesen bhic zei op 1 februari 2017 om 10:47
Hallo Mark, door het nieuwe berichtje van Jan zie ik nu pas je reactie van vijf jaar geleden; heel vervelend! Daar is duidelijk iets mis gegaan (excuses!) Volgens mij hebben we wel op een andere manier contact gehad over de fototentoonstelling, toch? (Blijft het toch onverminderd vervelend dat het hier zo lang stil bleef, maar toch)

Nou Jan, hartelijk dank voor je reactie! De winkel van familie Van Raay is het dus, die aanmerkelijk groter moet zijn geweest, begrijp ik uit jouw reactie. De sluiting moet een flinke aderlating zijn geweest voor het dorp, neem ik aan?
Jan van den Hoogen zei op 1 februari 2017 om 13:16
In 1968 is het, zoals gezegd, een ruim opgezette supermarkt geworden.
De sluiting is een fors verlies voor het dorp geweest qua leefbaarheid.
Helaas. De eerder gememoreerde foto-tentoonstelling heeft wel tot de oprichting van Estersheem geleid. Kijk maar eens op estersheem.nl.
Marilou Nillesen
Marilou Nillesen bhic zei op 1 februari 2017 om 17:23
Dat ziet er goed uit! Ik kan me ook herinneren dat de fototentoonstelling een groot succes was dus het verbaast me ook niets :)

Jammer van zo'n mooie zaak, die vaak zo belangrijk zijn in de dorpen. Temeer te betreuren omdat het in zoveel plaatsen zo is gegaan.

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op:
Geef mij een andere som.

Lees ook deze verhalen