i

Dit verhaal gaat over:

Locatie: Cuijk en Sint Agatha
Tags:

Fotowagen in Cuijkse carnavalsoptocht

vertelde op 1 februari 2018 om 16:12 uur

Deze aansprekende kleurenfoto is volgens de opdruk in februari 1968 gemaakt. Meer dan dat het een mooi plaatje is, weten wij er niet van. En dat is jammer, want er is vast wel wat te vertellen over deze 'foto-wagen', de gefotografeerde lopers of de toeschouwers. Deel jij jouw herinneringen? We hopen op reacties!

Klik op de afbeelding om deze te vergrotenCarnaval 1968 (foto G. Termaat, collectie BHIC 1624-001883)

In februari 1968 werd deze loopgroep plus auto in Cuijk tijdens de optocht gekiekt. De gefotografeerde act lijkt over een foto of fotograaf te gaan, maar waarover precies en wat het verhaal erachter is, dát weten wij niet. Wél zien we een aantal prachtige jaren 60-elementen: de mooie rode wagen en het Agio-reclamebord, de kapsels en kleding van de lopers en toeschouwers ademen ‘Sixties’.

Kun jij je nog herinneren dat deze foto in 1968 gemaakt werd? Weet jij wat het onderwerp van deze ‘foto-groep’ was? Herken jij deze plek of de geportretteerde mensen? We hopen op reacties. Je kunt je verhaal kwijt in het vak 'Reageer op dit verhaal' onder dit verhaal.

O ja, andere verhalen over carnaval in Cuijk zijn natuurlijk ook welkom!

Deze foto-oproep verscheen in de rubriek 'Kijk naar Toen' in het Cuijks Weekblad, waarin we op zoek zijn naar de persoonlijke verhalen achter een foto.

Ga naar Kijk naar Toen

Deel dit verhaal op:
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Toevoegen als favoriet
  • Afdrukken

Reacties (7)

Arthur de Clerck zei op 9 april 2018 om 23:01 uur

Volgens mij zie je de optocht in de Molenstraat net voorbij Juwelier Daals en van Berkum brilmode met de auto van Helmuth Hagemann. Hij loopt er ook achter met zijn vrouw. Meen me te herinneren dat hij ook zo'n Ford Cortina had.

Lisette Kuijper
Lisette Kuijper bhic zei op 10 april 2018 om 12:27 uur

Wat fijn dat je ons de precieze locatie kunt vertellen van deze foto, Arthur. Leuk dat je Helmuth en zijn vrouw ook op de foto kunt herkennen. Heb je hen misschien ook persoonlijk gekend en weet jij of ze iets te maken hebben met het fototoestel op de auto? We zijn erg benieuwd naar het doel achter deze optocht...

Eric Regouin zei op 2 januari 2019 om 22:27 uur

Als dat Helmuth Hagemann was, dé fotograaf van Cuijk, dan was het zeer waarschijnlijk zijn eigen vorm van reclame tijdens de optocht! De naam lijkt er aan de zijkant op het witte bord op te staan.

Hilde Jansma
Hilde Jansma bhic zei op 3 januari 2019 om 10:46 uur

Inderdaad, goed gezien dat de naam Helmuth Hagemann ook op de auto terug te vinden is. Wat een slimme manier om reclame te maken en ondertussen ook gezellig mee te doen met carnaval.

Jos Janssen zei op 8 februari 2019 om 08:51 uur

Het jaar daarop 1969, werd Helmuth Hagemann uitgeroepen tot Prins van de Nolers in Cuijk. Samen met zijn overbuurman adjudant Leonard Joosten. Heeft zijn campagne succes gehad!

Albert zei op 8 februari 2019 om 14:39 uur

Als ik de foto vergroot zie ik op het pand, wel enigszins onduidelijk, maar wel de letters "SMU" . In dat pand was inderdaad ooit Firma Smulders gevestigd, maar in 1968 was daarin tot 1970 Loodgietersbedrijf Van Haren gevestigd.

Marilou Nillesen
Marilou Nillesen bhic zei op 8 februari 2019 om 18:09 uur

Hartelijk dank voor deze aanvullingen, Jos en Albert! Dan zijn we nog beter op de hoogte!

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op:

Lees ook deze verhalen

vertelde op 10 oktober 2009 om 16:00 uur

De Nölers, of hoe ‘t carnaval naar Cuijk kwam

vertelde op 14 februari 2017 om 14:24 uur

Cuijk 2000 jaar geleden

vertelde op 20 februari 2017 om 13:54 uur

Carnaval 1992 met drie gemeenten in één optocht