i

Dit verhaal gaat over:

Locatie: Berghem
Tags:

“Foute” foto?

vertelde op 3 mei 2009 om 12:10 uur

De momenten van bezinning en van vreugde die samenhangen met 4 en 5 mei staan weer voor de deur. De plechtige stilte van 4 mei krijgt een feestelijk vervolg in de bevrijdingsfestivals die de dag daarop georganiseerd worden. In de eerste tijd vlak na de donkere bezettingsjaren was de vreugde over de bevrijding spontaner, uitzinniger.

Dat zien we ook op deze foto, gemaakt tijdens een bevrijdingsoptocht in Berghem. Zo op het eerste gezicht is dit een ‘fout’ tafereel en een evenzeer ‘foute’ foto met hakenkruisen en de Hitlergroet.

Maar zowel op de wagen als aan de kant zijn er lachende gezichten: dit gaat over een periode die goddank achter de rug is!

Wie herinnert zich deze optocht, herkent de plek en/of mensen op de foto? Of heb je heel andere herinneringen aan de/een viering van de bevrijding?

We zijn benieuwd naar je verhaal.

Deel dit verhaal op:
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Toevoegen als favoriet
  • Afdrukken

Reacties (2)

Cor Keijzers zei op 27 februari 2016 om 14:26 uur

Op een van de foto, staat mijn vader met een geweer op zijn schouder,
Op een zeildoek stond geschreven ´wij strijden voor een vrij Europa´ dat stuk zeildoek heeft bij ons vele jaren gehangen op de deel als afscheiding van de plee en de koestal, wij werden meermale per dag aan die bevrijdings optocht herinnerd

Marilou Nillesen
Marilou Nillesen bhic zei op 28 februari 2016 om 10:56 uur

Daar moet ik wel om lachen, Cor: het beeld dat hetzelfde zeildoek nog jarenlang dienst heeft gedaan als afscheiding bij jullie. En uiteindelijk is het dan toch weggegooid, neem ik aan?

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op: