i

Dit verhaal gaat over:

Locatie: Boxtel
Tags:

Franse grandeur op Boxtels feest

vertelde op 10 oktober 2019 om 11:33 uur

Het verhaal gaat dat je ze halverwege de vorige eeuw wel voor een fles jenever kon kopen: de Citroën Traction Avant. Want het werkpaard van Franse makelij had de naam nog wel eens met panne te komen staan. Maar ook aan grandeur geen gebrek, kijk maar eens naar deze foto uit Boxtel. Of naar andere prachtexemplaren via www.deautovanmnopa.nl.

fotocollectie BHIC

Op de website ‘De auto van mn opa’ kun je grasduinen in alle 99.000 kentekens die tussen 1906 en 1951 in Brabant zijn uitgegeven. Zo kun je vinden op welke naam een kenteken stond, of hoe de auto eruit zag. Want bij veel kentekens vind je ook een foto. Zoals van deze Citroëns, gemaakt ter hoogte van de Apostolische school St. Theresia te Boxtel, op een mooie dag in mei 1952.

Veel van deze foto’s zijn aangeleverd door bezoekers aan deze site. Wie weet, zitten in jouw fotoalbum of schoenendoos zitten ook nog mooie exemplaren? Of ken je een mooi verhaal over de bestuurder? Wie weet wel over deze Citroen? Kijk maar eens op www.deautovanmnopa.nl en vul aan waar je kan.

Deze foto-oproep verscheen in de rubriek 'Kijk naar Toen' in De Meierij, waarin we op zoek zijn naar de persoonlijke verhalen achter een foto.

Ga naar Kijk naar Toen 

Deel dit verhaal op:
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Toevoegen als favoriet
  • Afdrukken

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op:

Lees ook deze verhalen

vertelde op 22 mei 2017 om 12:00 uur

In de kreukels

vertelde op 29 augustus 2018 om 15:53 uur

Grote auto voor een groots feest