i

Dit verhaal gaat over:

Locatie: Cuijk en Sint Agatha
Tags:

Gaudete in Domino

vertelde op 7 april 2014 om 09:37 uur

Dit is een foto van de kerkelijke harmonie Gaudete in Domino, ergens in de jaren ’60. Zoals de naam al aangeeft, is de harmonie opgericht door de kerkelijke overheid. Het was er de pastoor en de kapelaans alles aan gelegen dat men kon beschikken over een muziekgezelschap voor het opluisteren van hoge kerkelijke feesten zoals processies, het jaarfeest van de patroonheilige, eerste communiefeesten etc.

Na de Tweede Wereldoorlog maakte de harmonie Gaudete een periode van groei en voorspoed door. Het aantal muzikanten groeide gestaag en er werd een echt tamboerkorps opgericht. Echte uniformen en goede instrumenten leidden ook tot muzikale successen. Op concoursen werden goede resultaten behaald en de vraag naar optredens in Cuijk en daarbuiten was een gevolg daarvan. Ook in het buitenland (Engeland, Duitsland, Luxemburg) maakte Gaudete in Domino haar goede naam waar. Kerkelijke harmonie Gaudete in Domino genoot aanzien.

Uit: Theo Peters Sengers, Als er feest is in mijn dorp, dan speelt het harmonieorkest, gedenkboek bij het honderdjarig bestaan van Gaudete in Domino..

Deel dit verhaal op:
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Toevoegen als favoriet
  • Afdrukken

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op: