i

Dit verhaal gaat over:

Locatie: Geffen
Tags:

Gedenksteen Van den Bergh

vertelde op 21 september 2018 om 10:15 uur

Het is groot feest in 1953 in Geffen. Het hele dorp lijkt uitgelopen te zijn voor de onthulling van een gedenksteen voor geboren Geffenaar Simon van den Bergh. We hebben meerdere foto's van deze feestelijke dag in onze beeldbank staan; ze geven ons een mooi tijdsbeeld. Kun jij je nog iets herinneren van deze dag? Of weet je wie er op de foto's staan? Alle verhalen en herinneringen zijn welkom. We hopen op reacties!

Klik op de foto om deze te vergrotenOnthulling van de gedenksteen voor Simon van den Bergh, Geffen 1953 (foto: fotopersbureau Het Zuiden, collectie BHIC 1636-000024)

Op 18 mei 1953 wordt in aanwezigheid van zijn nakomelingen (?) een gedenksteen onthuld op het geboortehuis van Simon van den Bergh. “Een eenvoudig, vroom en rechtschapen man en stichter van een wereldzaak” zo lezen we daarop over de geboren Geffenaar die als boterhandelaar mede aan de wieg stond van de latere multinational Unilever.

Achterkleinzoon en naamgenoot Simon van den Bergh onthult de steen in 1953 en doet dat nogmaals in 2014 als de steen een nieuwe, hopelijk definitieve, plek krijgt voor De Koppellinck.

We hebben meerdere foto's van de feestelijkheden uit 1953 in onze beeldbank staan. Kijk hier maar eens.

Kijk naar Toen

Herinner jij je de onthulling (of verhuizing) nog? Sta je misschien zelf op deze foto of herken je anderen? Kortom: kun jij ons iets meer vertellen over deze foto en het verhaal erachter? Laat het ons weten en deel jouw verhaal in het vak 'Reageer op dit verhaal' hieronder.

Deze foto-oproep verscheen in de rubriek 'Kijk naar Toen' in De Sleutel, waarin we op zoek zijn naar de persoonlijke verhalen achter een foto.

Ga naar Kijk naar Toen

Deel dit verhaal op:
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Toevoegen als favoriet
  • Afdrukken

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op:

Lees ook deze verhalen

vertelde op 14 maart 2009 om 15:21 uur

Simon van den Bergh (1819-1907)

vertelde op 29 mei 2017 om 14:13 uur

Knalfuif in Geffen