i

Dit verhaal gaat over:

Locatie: Cuijk en Sint Agatha
Tags:

Geschenk voor de jubilerende pastoor

vertelde op 30 november 2017 om 09:37 uur

Op deze foto zien we de overhandiging van het geschenk dat pastoor Nijkamp in 1969 in Sint Agatha ontvangt voor zijn zilveren jubileum. Kun jij hier meer bij vertellen? Weet je misschien zelfs nog dat deze foto gemaakt werd? Deel jouw verhaal!

Zilveren priesterjubileum G. Nijkamp, Sint Agatha, 1969 (AGA0165)Foto: collectie BHIC

Pastoor Nijkamp krijgt hier ‘een geschenk namens de gemeenschap’ uit handen van de heer Hurkens, zo staat in het bijschrift van deze foto. Nijkamps zilveren priesterjubileum is in 1969 de reden van dit feestelijk samenzijn. De chrysanten op tafel vrolijken de sobere ruimte op en vanuit de deuropening klappen kinderen voor de jubilerende pastoor. Verder zijn twee vrouwen (ze zitten naast de pastoor, maar zijn niet volledig in beeld) en een aantal mannen getuige van de overhandiging van het cadeau.

Kun jij je herinneren dat deze foto gemaakt werd? Was je erbij? Of weet je misschien meer te vertellen over het geschenk dat de pastoor hier ontvangt? We hopen op reacties. Je kunt je verhaal kwijt in het vak 'Reageer op dit verhaal' hieronder.

Deze foto-oproep verscheen in de rubriek 'Kijk naar Toen' in het Cuijks Weekblad, waarin we op zoek zijn naar de persoonlijke verhalen achter een foto.

Ga naar Kijk naar Toen

Deel dit verhaal op:
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Toevoegen als favoriet
  • Afdrukken

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op:

Lees ook deze verhalen

vertelde op 25 januari 2009 om 12:57 uur

Koperen ambtsjubileum

vertelde op 21 juli 2016 om 16:17 uur

Bijzondere pastoor

vertelde op 18 april 2017 om 14:49 uur

Een gouden jubileum