
Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)
Meer informatie over de chat-service? Klik hier
Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)
Meer informatie over de chat-service? Klik hier
Hoogbejaard is Tirel als hij overlijdt in 1395, na een actief leven. Tussen het koken door had hij ook nog tijd om een ‘Etensboek’ te schrijven. Uit dat kookboek is onderstaand recept ontleend. Het recept is er niet voor bedoeld, maar past heel goed onder de Sinterklaas-, Kerst- en Oudejaars-lekkernijen.
In de tijd van Tirel werd dit gerecht aan het begin van de – zeer uitgebreide – koninklijke maaltijden geserveerd. Wij kiezen er eerder voor om het als nagerecht op te dienen, maar ook als snoepje doet deze gesneden koek het heel goed. En, helemaal in de Kerstgedachte, lekker om uit te delen.
Nagerecht voor 8 personen
250 gram vijgen, fijngesneden
150 gram rozijnen
Half potje amandelmoes
Korst van een klein stokbrood, verkruimeld
4 galettes of eierkoeken, verkruimeld
Saffraan, voor de kleur
Rietsuiker, voor de smaak
Leng de amandelmoes met water aan tot 1 liter amandelmelk. Meng de overige ingrediënten door de amandelmelk. Onder goed roeren het mengsel koken tot het bindt. Na afkoeling kan de dikke pudding worden gesneden. Het is erg lekker, maar zwaar op de maag.