i

Dit verhaal gaat over:

Locatie: Geffen
Tags:

Getoupeerd

vertelde op 8 mei 2009 om 16:36 uur

Even koffiepauze voor deze vier dames. Zo dadelijk zitten zij weer achter de naaimachine, want we zijn te gast in een confectieatelier. Omstreeks 1960 was het nog rendabel om in Nederland kleding te produceren. Tegenwoordig komt de grote bulk van hetgeen hier aan kleding wordt verkocht, uit landen zoals China.

Van drie van de vier dames zijn de haren getoupeerd, helemaal volgens de mode van die tijd. Ook het meubilair en de tafelkleden passen bij de eerste jaren van Radio Luxemburg. De drie getoupeerde dames zijn herkenbaar, maar niet voor het BHIC.

Geffenaren, jullie weten vast wie het zijn en waar zij werkten! Maak ons dus wijzer en reageer. Maar doe dat ook als je andere, leuke of minder leuke, herinneringen hebt aan fabriekswerk in de jaren ’60.

We zijn heel benieuwd naar je verhaal.

Deel dit verhaal op:
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Toevoegen als favoriet
  • Afdrukken

Reacties (10)

Maurice Hanegraaf zei op 23 mei 2009 om 22:32 uur

De vrouw rechtsachter is mijn moeder, Rikie Hanegraaf van Orsouw. Dit is bij naaiatelier Schouten in Geffen. Links voor is Annie Huitema Rovers. De overige 2 zijn reeds overleden. Indien u de andere 2 namen wilt hebben dan zal ik dit navragen. Zijn wel bekend bij mijn moeder.

Ria Gijsbers 23-05 -2009 -8-10 uur zei op 24 mei 2009 om 07:58 uur

de vrouw met de hand bij haar gezicht is Tonnie van Hal . haar meisjesnaam .en volgens mij is die andere Lies van de Akker van Gogh maar dat weet ik niet zeker .

Henk Buijks (namens BHIC) zei op 25 mei 2009 om 08:44 uur

Heb de indruk, Ria en Maurice, dat jullie het oneens zijn over de naam van 1 van de dames. Kunnen jullie navraag doen? Maar evengoed bedankt voor de nu al verstrekte informatie!

Tot slot nog enkele vragen aan Maurice: weet je moeder nog wanneer of bij welke gelegenheid de foto is gemaakt? En hoe vond je moeder het werk bij Schouten?

Annie Schuurmans (Geffen, telefonisch) zei op 25 mei 2009 om 09:54 uur

Toen ik de foto in Zondagsnieuws zag, herkende ik de vier dames meteen. Heb zelf namelijk ook bij Schouten gewerkt. Helaas weet ik niet bij wat voor gelegenheid deze foto is gemaakt. Misschien werkte ik er toen niet meer.

Volgens mij staan de volgende dames op de foto (v.l.n.r.):
-Thea v.d.Akker uit Heesch
-Tonnie v.Hal uit Oss
-Rikie van Orsouw uit Heesch
-Gerrie Hermes uit Heesch.

Tonnie en Gerrie zijn inmiddels overleden

De heer C.Nijs (Oss, telefonisch) zei op 25 mei 2009 om 12:22 uur

Tonnie van Hal, de tweede van links, is mijn inmiddels overleden echtgenote. Ten tijde van de foto was ze 21 of 22 jaar. We leerden elkaar in die periode kennen.
Dit groepje van vier trok altijd samen op. De dame rechts zou ook Ans Willemse uit Oss kunnen zijn. Zij is overleden.

Karin Wijnen- Veld zei op 25 mei 2009 om 15:26 uur

de vrouw rechts voor is mijn moeder Gerrie Hermes uit Heesch.
en zij is inderdaad in 1986 overleden.....

miranda van herpen-veld zei op 25 mei 2009 om 19:44 uur

Leuk om de foto te zien in het zondagsnieuws, zo van "hé das ons mam",zag dat ons karin ondertussen ook al heeft gereageerd op de foto van ons mam,Gerrie Hermes, dus de mijne is eigenlijk overbodig maat toch,en inderdaad gemaakt bij Schouten in Geffen. "kei leuk"om zo een krant open te slaan.

Henk Buijks bhic zei op 27 mei 2009 om 11:10 uur

We hopen dat je nog vaker zo enthousiast zult reageren, Miranda, wanneer je onze fotopagina in Zondagsnieuws openslaat. Aan ons zal het niet liggen!

Maurice Hanegraaf zei op 27 mei 2009 om 20:02 uur

links voor is Annie Rovers, rechts voor is Gerrie Hermes, links achter is Tonnie van Hal en rechts achter is Rikie van Orsouw. De twijfel over de vrouw met NIET getoupeerd haar is zeker Annie Rovers. Mijn moeder heeft haar gebeld en ze zei dat ze het was. De foto is gemaakt in 1964 ( staat achter op de foto ) tijdens de koffiepauze, het was wel een speciale gelegenheid, maar wat wist mijn moeder niet meer. De originele foto heeft ze ook nog. Het werk bij Schouten was leuk en altijd gezellig. Ze heeft er een mooie tijd gehad en er wordt nog regelmatig gepraat over die tijd daar.

Henk Buijks (namens BHIC) zei op 28 mei 2009 om 08:31 uur

Maurice, je bewijsvoering betreffende Annie Rovers lijkt me erg overtuigend. En nu weten we ook het jaar, toch iets later dan wij hadden ingeschat, want wij zaten rond 1960.

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op:

Lees ook deze verhalen

vertelde op 24 september 2008 om 13:27 uur

“Een vrouwenhand en een paardentand…

vertelde op 25 juni 2012 om 21:22 uur

Huishoudschool in Boxmeer

vertelde op 4 mei 2012 om 11:38 uur

Klaar voor het huishouden