i

Dit verhaal gaat over:

Locatie: Schijndel
Tags:

Gezegende keuken

vertelde op 14 juni 2018 om 09:55 uur

Wijbosch, december 1953: de nieuwbouw van het Sint Barbaraklooster wordt ingezegend door mgr. Mutsaerts. Dat betekent vanzelfsprekend een rondgang door alle vertrekken, dus ook de keuken krijgt de zegen van boven.

Het klooster aan de Eerdsebaan is aanvankelijk een herstellingsoord voor zieken en zwakkeren, en een rustoord voor oude zusters. Later komen daar ook een bewaarschool en een meisjesschool bij. Maar in 1944 gaat het gebouw verloren door al het oorlogsgeweld. Pas na enkele jaren kan het worden herbouwd en in 1953 gaan de deuren dan opnieuw open. In deze jaren vijftig van de vorige eeuw kan de inzegening daarbij uiteraard niet ontbreken.  

Wat herinner jij je uit deze jaren vijftig? Heb je dergelijke inzegeningen vaak meegemaakt? Of brengt deze foto je vooral terug naar het Sint Barbaraklooster zelf? Stond je zelf in deze keuken? Of kwam je in het klooster op bezoek? Wat zijn jouw herinneringen bij het zien van deze foto? Vertel ze ons!

Deze foto-oproep verscheen in de rubriek 'Kijk naar Toen' in De Meierij, waarin we op zoek zijn naar de persoonlijke verhalen achter een foto.

Ga naar Kijk naar Toen

Deel dit verhaal op:
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Toevoegen als favoriet
  • Afdrukken

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op:

Lees ook deze verhalen

vertelde op 9 januari 2013 om 10:45 uur

Inzegening van een nieuwe Machine

vertelde op 10 juni 2009 om 15:57 uur

De inzegening van de basisschool in Vinkel