i

Dit verhaal gaat over:

Locatie: Beugen en Rijkevoort
Tags:

Gouden huwelijk in Rijkevoort

vertelde op 3 december 2009 om 09:50 uur

Martinus Thijssen en Johanna van den Bosch Rijkevoort vieren hier hun gouden bruiloft. Het is mei 1931 en een groot deel van de familie is verzameld.

Foto: Jan van den Oever. Gouden bruiloft in Rijkevoort, 1931Martinus was een zoon van Gerardus Thijssen en Geertrui Jansen. Geboren te Rijkevoort op 11 okt 1851 overleed hij, 80 jaar oud, te Rijkevoort op 29 feb 1932, bijna een jaar na het nemen van deze foto. Hij trouwde op 30 mei 1881 (29 jaar oud) te Haps met Johanna van den Bosch (die toen 25 jaar oud was).

Zij was een dochter van Michiel van den Bosch en Wilhelmina van Gemert. Geboren te Haps op 8 jul 1855 en op 78-jarige leeftijd overleden te Rijkevoort, op 16 feb 1934.

Uit hun huwelijk kwamen negen kinderen voort: 1. Gerardina (Grada); 2. Martinus (Marinus); 3. Gerardus (Grad); 4. Wilhelmus(Willem); 5. Antonia (Ton); 6. Hermina (Mina); 7. Geertruida (Trui); 8. Hendrika (Drika); en 9. Johannes (Jan).

Deel dit verhaal op:
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Toevoegen als favoriet
  • Afdrukken

Reacties (7)

Barbara Schoenmakers. zei op 6 juli 2009 om 20:51 uur

Hallo,Ook ik behoor tot de nakomelingen van Martinus Thijssen. Martinus was de opa van mijn oma, Truus Thijssen. Ik ben al meer dan een jaar bezig om de stamboom na te gaan en vooral om foto's te vinden voor mijn oma. Mijn oma is alles kwijtgeraakt nadat de boerderij waar ze woonden is afgebrand. Ben daarom zeer verrast en blij met dit bericht en foto! Misschien kunt u mij verder helpen om voor mijn oma foto's van haar familie te zoeken.
met vriendelijke groet,
Barbara Schoenmakers.

Dorethé zei op 6 juli 2009 om 21:29 uur

Barbara, elders op deze site, onder Oploo, Sint Anthonis en Ledeacker > Foto's met een verhaal staat een bijdrage van Jan van den Oever met de titel Even terug. De tweede vrouw van links op de foto in dat verhaal is Hermina (Mina) Thijssen, een dochter van Martinus Thijssen, dus een tante van je oma. Zij was gehuwd met Johannes Maria (Jan) Wientjes, een jongere broer van Driek Wientjes uit het verhaal. Haar echtgenoot was ten tijde van het maken van deze foto al overleden, maar tante Mina was er dus wel bij.
Indien gewenst kan ik je een scan sturen van deze foto.

Jan van den Oever zei op 6 juli 2009 om 22:05 uur

Hallo Barbara en Dorethe, Zowel van de familie Wientjes als de familie Thijssen heb ik foto,s en heb ik de stamboom uitgezocht tot circa 1750. Mijn mailadres is jan.vanden.oever(apestaartje)hetnet.nl We kunnen dan misschien wat gegevens en foto's uitwisselen.
Groeten Jan van den Oever kleinzoon van tante Mina.

Barbara Schoenmakers zei op 7 juli 2009 om 08:46 uur

Hallo Jan,
Geweldig dat ik nu iemand heb gevonden die me misschien verder kan helpen.
Ik stuur je een persoonlijke mail en wie weet hebben we verrassende informatie en foto's voor elkaar!
gr. Barbara.

arie wijnen zei op 22 mei 2011 om 12:31 uur

Ter aanvulling;
de plaatselijke heemkundevereniging heeft ook diverse foto's en gegevens over onder andere deze familie.
Voor nadere informatie kan contact opgenomen worden met Rieckevorts Heem

Marilou Nillesen bhic zei op 22 mei 2011 om 17:31 uur

@Arie: Da's een goede tip. Ik vind inderdaad <a href="http://www.dorpenboxmeer.nl/index2.php?pid=2945&amp;sub=2882&amp;taalkeuze=4" target="_blank">hier</a> dat deze heemkundekring flink wat informatie in huis heeft.

Ton Kennis zei op 11 februari 2015 om 13:54 uur

L.s.
Op het forum van Het land van Cuik kwam ik de persoonskaart van Jan Thijssen (gehuwd met Maria Jordens)tegen en een interessant verhaal over zijn mogelijke voorouders. Mijn moeder, geboren in Escharen, heette Teijssen en was de dochter van Petrus Joannes Teijssen, hoofd der school in Escharen en afstammeling van genoemde Jan Thijssen. Heeft inmiddels iets meer over de voorouders gevonden. Mijn spoor loopt bij hem dood. Als u ook onderzoek doet naar de teijssen-tak uit Escharen heb ik wellicht nog leuke documenten, (foto,s , bidprentjes).
Groet
Ton

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op:

Lees ook deze verhalen

vertelde op 23 februari 2012 om 12:07 uur

Halve eeuw getrouwd

vertelde op 27 januari 2011 om 16:20 uur

Gaat het om een gouden bruiloft?

vertelde op 20 december 2010 om 22:06 uur

Lang leve het bruidspaar!