
Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)
Meer informatie over de chat-service? Klik hier
Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)
Meer informatie over de chat-service? Klik hier
Naast de kapel zou er ook een nieuw noviciaat komen dat de verbinding moest vormen tussen de oude en nieuwe kapel. De oude kapel zou herschapen worden in een ruime refter voor de zusters en een congregatiekapel. De op Leur wonende architect Piet van Genk werd gevraagd de plannen uit te werken.
Van Genk ontwierp een éénbeukige, neogotische kruiskapel zoals in die tijd gebruikelijk was. Op 20 juli 1907 presenteerde hij de bouwtekeningen, het bestek en de begroting. De aanbesteding vond plaats op 3 augustus en werd gegund aan Mattheus Bakkeren uit Princenhage voor een aanneemsom van f. 112.850,-. W.G Oomen uit Oosterhout werd benoemd tot bouwkundig opzichter.
Op 21 mei 1908 metselde rector Woestenberg een marmeren steen in, in aanwezigheid van genodigden, zusters, leerlingen en werklieden. Op 1 september 1908, werd de kapel door Mgr. Leyten plechtig ingewijd. Deze dag zal wel de gelukkigste in het leven van Mère Xavier geweest zijn.
Zoals gebruikelijk betrok Piet van Genk ook weer zijn familie bij de inrichting van het interieur van deze kapel. Op de sokkel tegen de linkerzijmuur in het absis staat een beeld van Franciscus gemaakt door zijn broer Jan.
Aan de rechter en linker muur in het transept hangen twee schilderijen. Het ene stelt 'Het visioen van de H. Antonius van Padua die het Kind Jezus aanschouwt’, voor en is geschilderd door Gerrit van Genk. Het andere laat de ‘Heilige Franciscus op de Alvernaberg' zien en is van de hand van Piets zwager Frans van Beers.
Ook de kruiswegstatie is een creatie van de 'Van Genk Clan'. De lijsten werden gemaakt door broer Jan, de staties 1 t/m 6 en 13 werden door broer Gerrit gemaakt en de rest door zwager Frans van Beers.
Bijzonder zijn de gebrandschilderde ramen. De meeste werden door Charles Eyck tussen 1949 en 1954 gemaakt. Twee andere ramen voorstellende Clara en Elisabeth werden gemaakt door Atelier Cuypers, Roermond (1937).
De kapel is een rijksmonument en staat in het Rijksmonumentenregister geregistreerd onder nummer 525718.