skip naar content skip naar hoofdnavigatie spring naar service navigatie
sluit
Hulp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Mariët Bruggeman
Mariët Bruggeman Bhic
Menu
sluit
Hulp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Mariët Bruggeman
Mariët Bruggeman Bhic

Hagelkruisstraat in Beugen

‘Rond 1960’ staat gemeld als datering bij deze foto van de Hagelkruisstraat in Beugen. Om uit te vinden of dat klopt, hebben we aan de Kever niet zoveel. Die kun je nog altijd tegenkomen op de weg.

Maar een goede graadmeter om te kijken in welke tijd - liefst welk jaar precies - we zijn beland, zijn de reclames aan de muur.

We herkennen het toenmalige logo van Philips maar er zijn vast mensen die ook de advertenties met de haan of het steigerende paard kunnen thuisbrengen. Of wellicht zijn er bewoners van de Hagelkruisstraat die heel goed wanneer die reclame daar heeft gehangen?

Mogelijk zijn er ook nog mensen die weten dat deze straat Schoolstraat heette? Of die als eerste denken aan het pensionaat Mariahof dat er was gevestigd? Duidelijk is dat deze straat geplaveid is met verhalen, herinneringen en anekdotes over vroeger. Wie deelt ze met ons?

Reacties (18)

Gerry van Harmelen (telefonisch) zei op 27 november 2012 om 11:56
Dit is een foto van mijn ouderlijk huis. Op de foto staan mijn vader met drie van mijn zussen. Mijn broertje staat bij de auto. Aan de nette kleding van mijn vader te zien, moet de foto zondagmiddag zijn gemaakt. Hij werkte op de steenfabriek en liep alleen in het weekend in zijn 'goeie goed'. Het was een mooi dorpsstraatje om op te groeien; we waren altijd op straat.

De reclameborden zorgden voor een extra zakcentje wat met elf kinderen altijd welkom was. Op deze foto zie je borden van Moccona koffiepoeder, Ibis, Philips, Victoria Verzekeringen en Roxy Sigaretten. Ons huis lag vrij strategisch, richting de Provinciale weg dus vandaar dat het een gewild plekje voor adverteerders was.

Het huis was van de opa en oma van mijn vader. Na het trouwen van mijn ouders hebben zij het overgenomen. Eind 1963, begin 1964 is het afgebroken en op dezelfde plek is een nieuw huis gekomen. We kunnen ons niet herinneren dat de straat vroeger Schoolstraat heette. Ik heb het er ook met mijn zussen over gehad maar wij woonden volgens ons aan de Dorpsstraat 8A.
Wies Ditvoorst zei op 26 april 2013 om 23:28
Ik was in 1938 tot 1941/42 op de MULO in het Maria Internaat. Lang geleden dus. Naarmate je ouder wordt komen de herinneringen scherp terug. Misschien wordt dit door iemand gelezen, die daar in die tijd ook was. Ik herinner me nog dat Toos van Dijk er ook naar school ging. Als mijn ouders op bezoek kwamen mochten we altijd mee om bij hen in het cafe iets te gaan gebruiken. Dat stond op de hoek van de straat schuin t.o. Het internaat. Ik verwacht niet veel reactie, maar je weet maar nooit. Mijn leeftijd is 87.
M. Versteeg zei op 23 september 2015 om 13:21
Ook mijn moeder heeft op het pensionaat in Beugen gezeten, rond 1940. Ze maakte de inval van de Duitsers mee: een granaat sloeg in het klaslokaal in.
Mijn moeder heeft Joke van den Brink (jopie) en is nu 89. Ze zat in de klas bij Ria Bartels.
Wiesje Ditvoorst uit Tilburg zei op 24 februari 2016 om 00:30
Ik kan me Jopie goed herinneren. Haar nichtje Odilia was er ook. De inval van de Duitsers staat me nog scherp voor de geest. 'S nachts serveilleerden de zusters tijdens die eerste oorlogsdagen. Nig wat namen Anneke Daatselaar, Corrie van Haaren en haar Oudere Us Joke en jongere Us Els. Mijn zusje Inneke was er ook en een korte tijd zus Annie. Ik heb nog een paar mooie foto's.
Marloes Versteeg zei op 24 februari 2016 om 09:25
Beste mevrouw Ditvoorst,
Wat leuk dat u zich nog zoveel herinnert! Odilia is inderdaad haar nicht. Degene die ik eerder Ria Bartels noemde, heette toen Ria van Os. Dat was een vriendinnetje van mijn moeder. Ik heb haar net gebeld en de zusjes van Haaren kan ze zich ook nog herinneren. Misschien kunnen u en mijn moeder nog meer herinneringen uitwisselen? Maar dan moeten we een manier vinden om persoonlijke gegevens uit te wisselen en dat doe ik liever niet op het openbare internet.
Wiesje zei op 24 februari 2016 om 10:14
leuk deze reactie. Ja Ria van Os zie ik ook voor me. Ze had mooie lange vlechten. Ik kende wel een Nelly Bartels, dat was een meisje uit het dorp. Als ik nu mijn e.mailadres geef, dat is wel privé. Dan hoor ik meteen ook wie uw meoeder is. Kan ik ook de foto's via email verzenden. Het zijn twee groepsfoto's. Hoe ouder je wordt hoe meer je van vroeger opduikt
Tot hoors maar weer zal ik zeggen. Ik kijk er naar uit.
Mariët Bruggeman
Mariët Bruggeman bhic zei op 24 februari 2016 om 10:24
Marloes en Wiesje, mochten jullie het op prijs stellen om onderling e-mailadressen uit te wisselen, dan zouden jullie die kunnen mailen naar info@bhic.nl tav. Mariët, dan zorg ik dat ze tussen jullie uitgewisseld worden.
Wiesje zei op 24 februari 2016 om 10:29
Ik vind het best. Zal nog even wachten op reactie van Marloes, oké?
Wiesje zei op 24 februari 2016 om 14:17
Ik heb verschillende keren geprobeerd mijn adres naar bovebgenoemd info adreste sturen, maar krijg het steedsterug, met demededeling dat het geen geldig adres is.
Marloes Versteeg zei op 24 februari 2016 om 14:50
Prima hoor, ik heb mijn e-mailadres aan mevrouw Mariette Bruggeman gemaild.
Wiesje zei op 24 februari 2016 om 15:15
Het is mij nu ook gelukt.
Wiesje zei op 24 februari 2016 om 15:38
Beste Marloes (dat mag wel hé, Marloes zeggen)! Inmiddels is mijn adres ook bij Mariët, een leuk systeem zo! Vr. Gr. Wiesje
Mariët Bruggeman
Mariët Bruggeman bhic zei op 24 februari 2016 om 20:44
Jammer dat het mailen naar ons e-mailadres niet meteen lukte, maar ik heb ze ondertussen beide ontvangen en aan jullie doorgemaild. Veel plezier en met vriendelijke groeten,
Mariët Bruggeman, namens BHIC
lia van Doorn zei op 10 juli 2018 om 12:59
Mijn moeder Mia Denissen vertelde mij ook in Beugen op het pensionaat gezeten te hebben. Wie kent haar nog? Bij Wiesje Ditvoorst ben ik nog wel eens met haar geweest. Vr. gr. Lia van Doorn
Hilde Jansma
Hilde Jansma bhic zei op 18 juli 2018 om 09:10
Wiesje Ditvoorst heeft het volgende via e-mail laten weten: "Ik was met jouw moeder Mia Denissen samen in het internaat. Ik heb nog contact gehad met haar, vele jaren later samen met mijn zus Ine, die ook op het internaat was in die jaren. Ik zou het leuk vinden nog eens contact met haar te hebben."
Janssen zei op 21 september 2018 om 14:28
Maar ik, weet ook nog iets
Wiesje Ditvoorst zei op 21 september 2018 om 15:19
Wat is dat dan mevr.Janssen? Of is dit niet voor mij bedoeld?
Mariët Bruggeman
Mariët Bruggeman bhic zei op 24 september 2018 om 09:19
We hopen dat Mw. of Mr. Janssen nog reageert, dan wordt het wellicht wat duidelijker.

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op:

Lees ook deze verhalen

Doe mee en vertel jouw verhaal!