skip naar content skip naar hoofdnavigatie spring naar service navigatie
sluit
Hulp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Lisette Kuijper
Lisette Kuijper Bhic
Menu
sluit
Hulp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Lisette Kuijper
Lisette Kuijper Bhic

Havenfeesten

Op een warme zomerdag in 1968 werd Cuijk verrast door koninklijk bezoek. Prins Bernhard stapt op deze foto in hoogsteigen persoon aan wal. Kun jij je nog iets herinneren van deze havenfeesten?

Prins Bernhard bij de Cuijkse havenfeesten in 1968

De officiële opening van de Cuijkse haven lag in handen van prins Bernhard en werd natuurlijk omgeven door allerlei festiviteiten. Heb jij nog mooie herinneringen aan deze havenfeesten? Heb je de prins met eigen ogen in actie gezien of stond je een feestje te bouwen op de kermis? Misschien herken je mensen op de foto of ben je zelf één van de gelukkige genodigden. Vertel het ons!

Reacties (5)

Lisette Kuijper
Lisette Kuijper bhic zei op 29 december 2015 om 10:51
Vorige week had ik een telefoongesprek met Leo Langenhoff uit Cuijk. Hij is medeorganisator geweest van de opening van de industriehavens in Cuijk, Waalwijk en Oss en kan ons dus heel veel vertellen over dit evenement.

De gezamenlijke officiële opening van de drie havens vond plaats in de meubelfabriek van Sprij in Cuijk, nadat vooraf in Waalwijk om 15.00 en in Oss om 16.00 de havens met een symbolische handeling door Prins Bernhard en Commissaris van de Koningin Kortmann waren opengesteld. De “bobo's” verplaatsten zich per helikopter en de gezamenlijke gasten uit Waalwijk en Oss spoedden zich per bus naar de opening in hun gemeenten, naar Cuijk voor de gezamenlijke opening van de drie industriehavens aan de Maas.

Op de foto ziet de heer Langenhoff burgemeester Mr.B.L.A. van Zwieten (later nog burgemeester van Valkenswaard en ‘s-Hertogenbosch), Prins Bernhard, Bram Sprij, Commissaris Kortmann en Louis Jansen, oud-burgemeester van Cuijk en op dat moment burgemeester van Oss. De ingehuurde boot heette de “Jacqueline”.

We willen Leo Langenhoff van harte bedanken voor deze uitvoerige informatie. Mocht je zelf nog meer herinneringen hebben aan deze havenfeesten, dan zijn die natuurlijk altijd welkom!
Kees Wijnhoven zei op 31 december 2015 om 18:41
Dag Lisette,

Neem uit jullie eigen archief de Gelderlander van 12-6-1968 en je vindt een bijna complete krant met verhalen over deze opening!
Groetjes
Lisette Kuijper
Lisette Kuijper bhic zei op 5 januari 2016 om 12:19
Bedankt voor de goede tip, Kees! Ik heb de krant erbij gepakt en met veel interesse heb ik de artikelen rond de havenfeesten bekeken. Leuk ook om te lezen dat tijdens deze feesten het standbeeld van Jan van Cuijk in ere werd hersteld en dat er zelfs een 'haven-hengelconcours' werd georganiseerd!
Annette de Jong zei op 16 februari 2016 om 20:46
In 1968 stond ik samen met mijn klasgenootjes te zingen voor prins Bernhard die met een helicopter aankwam bij de nieuwe haven in Cuijk. Wij, de schoolkinderen, gingen op onze versierde fietsje naar de haven en droegen allemaal een matrozenmutsje met een rood of blauw randje en in dezelfde kleur een pompoen bovenop het mutsje. De mutsje moesten worden gekocht bij de hoeden- en pettenwinkel in de Vorstendom. Deze winkel was gevestigd tussen de supermarkt van Minten en kolenhandel Van Oss (?) en had een trapje van ik meen 3 treden voor de winkel.
Lisette Kuijper
Lisette Kuijper bhic zei op 17 februari 2016 om 11:40
Wat leuk om ook hier jouw persoonlijke herinneringen aan die feestelijke dag te mogen lezen, Annette! Het zal vast een vrolijk gezicht zijn geweest, al die versierde fietsen en kinderen.

Jammer genoeg heb ik geen foto kunnen vinden van de hoeden- en pettenwinkel of van de schoolkinderen die aanwezig waren bij de havenfeesten. Wellicht dat er mensen zijn die thuis nog foto's van die dag hebben liggen? Wij zijn altijd heel geïnteresseerd in dit soort foto's en je kunt ze eventueel naar ons e-mailadres (info@bhic.nl) opsturen.

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op:
Geef mij een andere som.

Lees ook deze verhalen