i

Dit verhaal gaat over:

Locatie: 's-Hertogenbosch
Tags:

Herinneringen aan Citadellaan

vertelde op 11 september 2012 om 15:45 uur

Iedere keer als ik van de Diezebrug in Den Bosch kom, en moet stoppen voor de verkeerslichten, sta ik iedere keer even stil op mijn geboortegrond. Want precies daar heeft ons huis gestaan.

   

Deze foto hierboven is gemaakt in 1958. We zien de woningen aan de Citadellaan-Orthenseweg die moesten worden afgebroken voor verbreding van de Orthenseweg. Op de foto is het huis van de familie Bosters al afgebroken, en wij - van de familie Muijtjens - konden nog één keer poseren voor ons huis, voordat dat huis ook zou worden verwijderd. Daar hebben nog drie woningen aan gestaan, wij hadden nummer 62. Eerst had je daar de familie Hermens, dan wij, en als laatste op de hoek de familie Bosters.

Op de hoek van de Orthenseweg-Citadellaan was een muur, met een stenen boogpoort, tot aan het tunneltje bij de Vaaltweg. Deze boogpoort gaf toegang tot de achtertuintjes. Aan de overkant van de Orthenseweg-Vogelweg op de hoek zat de groenteman Bolman, en aan de andere kant was slagerij De Engel. Daartussen was een politiepost. In die politiepost waren beneden cellen, mat daarin grote zwarte spinnen. Tenminste, dat werd ons wijsgemaakt.  Aan de andere kant op de hoek van de Antoon der Kinderlaan-Orthenseweg zat bakkerij Bosch, daarnaast op de Orthenseweg hadden ze de ijssalon, en daarnaast zat kruidenier Adriaan de Wit.

Ik heb veel gespeeld op het pleintje voor onze voordeur, en op het grasveld op de Orthenseweg. Voetballen deden we op de Maliebaan, dat was een bomenpark tussen de Willem van Nassaulaan en de Antoon der Kinderlaan. Op de hoek van de Citadellaan-Willem van Nassaulaan zat de winkel van Mart van Drunen.

Meer mooie jeugdherinneringen lezen over opgroeien aan de Citadellaan? Klik dan hier.

Deel dit verhaal op:
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Toevoegen als favoriet
  • Afdrukken

Reacties (2)

Annie van dijk verhoof zei op 12 maart 2018 om 16:59 uur

was gisteren met mijn kinderen nog eens naar den bosch kijken of mijn ouderlijk huis er nog stond en inderdaad no 58 op de hoek was er nog .Wal mooi om ditverhaal vandaag te lezen.Alle drie deze families zijn mij welbekend.Zou graag nog eens contact hebben met de familie Muytjens

Annemarie van Geloven
Annemarie van Geloven bhic zei op 13 maart 2018 om 11:47 uur

Leuk dat u reageert, Annie. Ik heb achter de schermen John Muijtjens gemaild met het verzoek contact met u op te nemen.

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op:

Lees ook deze verhalen

vertelde op 20 maart 2008 om 11:49 uur

De Goudmijnstraat

vertelde op 19 september 2012 om 09:10 uur

Opgroeien aan Citadellaan

vertelde op 9 september 2014 om 20:16 uur

De burgemeester van de Citadellaan