i

Dit verhaal gaat over:

Locatie: 's-Hertogenbosch
Tags:

Herkent u wellicht één of meerdere heren op deze foto's?

vertelde op 8 juni 2020 om 15:46 uur

De foto is vrijwel zeker genomen in 's-Hertogenbosch. Jaartal (ik vermoed rond) 1911. Dit keurige gezelschap zal met grote mate van waarschijnlijkheid iets te maken hebben gehad met de Maatschappij Katholieke Illustratie.

De man die links omgekeerd op een stoel zit is Antonius van Lieshout (’s-Hertogenbosch 1865-1937). In 1911 werd hij eerst tot tijdelijk directeur benoemd en in november van dat jaar volgde zijn definitieve aanstelling. Hij was toen 46 jaar oud. Die leeftijd lijkt mij aardig overeen te stemmen met zijn voorkomen op dit plaatje. Wellicht is dit staatsieportret gemaakt ter gelegenheid van zijn benoeming?
Allereerst dacht ik dat hier de Commissarissen van de Katholieke Illustratie poseerden. Professor Piet Aalberse was in die tijd een prominent lid. Helaas kom ik Piet op deze foto niet tegen. Henri Cramer was de oud-directeur. Maar ook hem herken ik niet. Zijn het aandeelhouders? Journalisten? Leidinggevenden? Bossche prominenten? In ieder geval moeten ze stevig verankerd zijn geweest in het Rijke Roomse Leven van die tijd. Ik hoor graag of u iemand herkent. Misschien uw overgrootvader?

Wie is de man met de baard?

Ook deze foto hier rechts is vrijwel zeker genomen op de burelen van de Katholieke Illustratie in ’s-Hertogenbosch. Rechts staand met de armen over elkaar directeur Antonius van Lieshout (1865-1937). Tijd van de opname: vermoedelijk ook weer rond 1911. Op de stoel vooraan zit een wat oudere man met een indrukwekkende baard. Is hij een redacteur, journalist, tekenaar, aandeelhouder?, commissaris?
Herkent u hem wellicht?

Deel dit verhaal op:
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Toevoegen als favoriet
  • Afdrukken

Reacties (1)

Marilou Nillesen
Marilou Nillesen bhic zei op 8 juni 2020 om 21:06 uur

Wat een indrukwekkende foto's, Francis! Voor de snor en baard zijn imposant... die moeten toch vast herkend worden, zou je bijna denken.

Dus wie weet meer over deze foto's? Wie herkent één of meerdere van deze heren? Laat het ons weten!

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op:

Lees ook deze verhalen

vertelde op 15 december 2011 om 11:09 uur

Wie staat hier op de foto?

vertelde op 27 maart 2018 om 11:47 uur

Wie herkent deze mensen uit Lage Mierde?