i

Dit verhaal gaat over:

Locatie: Ravenstein
Tags:

Het witte huisje

vertelde op 22 november 2019 om 09:58 uur

Het is een tijdloos beeld: een zandpad tussen de bomen met daaraan een idyllisch aandoend huis. In de verte zien we nog een aarden wal of dijk en heel dichtbij, naast het pand, een hek van prikkeldraad.

Het witte huisje tussen de winterbomen, Ravenstein 1937 (Foto: Fotopersbureau Het Zuiden, collectie BHIC 1665-000009)Het witte huisje tussen de winterbomen, Ravenstein 1938 (Foto: Fotopersbureau Het Zuiden, collectie BHIC 1665-000009) 

Wat ons ook opvalt, naast de witte kleur van het huis, zijn de pannen waarmee het dak bedekt is. De foto is genomen door een fotograaf van Fotopersbureau Het Zuiden, volgens onze informatie in Ravenstein, op 24 november 1938. Een dikke 80 jaar geleden dus.

Kijk naar Toen

Herken jij dit witte huisje tussen de winterbomen en weet je waar het staat (of stond)? Heb je herinneringen aan deze plek of ken je verhalen van toen? We horen graag van je! Je kunt reageren in het vak 'Reageer op dit verhaal' hieronder.

Deze foto-oproep verscheen in de rubriek 'Kijk naar Toen' in De Sleutel, waarin we op zoek zijn naar de persoonlijke verhalen achter een foto.

Ga naar Kijk naar Toen 

Deel dit verhaal op:
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Toevoegen als favoriet
  • Afdrukken

Reacties (4)

Antoon van Lanen zei op 1 februari 2020 om 11:39 uur

Mijn naam is Antoon van Lanen en woonde vanaf 1953 in de Prinses Irenestraat. Dat is vlak bij dit bijzondere huisje. Ik ben in 1976 verhuisd naar Oss, maar weet dat in dat huisje de familie van Erp daar woonde. 1 van hun kinderen heette Frans en voetbalde in zijn jeugd bij voetbalclub Ravenstein

Marilou Nillesen
Marilou Nillesen bhic zei op 2 februari 2020 om 19:59 uur

Hallo Antoon, bedankt voor je berichtje! Dan weten we eindelijk iets meer over dit huis. Weet je toevallig ook of deze familie Van Erp daar met veel kinderen woonde? En of het huisje er nog staat?

Antoon van Lanen zei op 2 februari 2020 om 20:25 uur

Ja het huisje is opgeknapt en staat er dus nog steeds. Ik weet dat Frans van Erp in ieder geval een oudere broer heeft/had. Ik ben niet zeker over zijn voornaam:. Ik geloof iets van Ad of Adrie. In mijn jeugd was de vader ernstig ziek en lag voor het raam, zodat hij waarschijnlijk nog wat afleiding had. Of er verder nog kinderen waren kan ik me niet herinneren.

Marilou Nillesen
Marilou Nillesen bhic zei op 3 februari 2020 om 10:09 uur

Ach, wat verdrietig om te horen, maar het geeft wel een heel typerend beeld: zo'n zieke vader voor het raam. Wat mooi dat je dat hier zo verwoordt.

En goed te horen dat het huisje er nu nog staat!

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op:

Lees ook deze verhalen

vertelde op 13 november 2015 om 09:25 uur

Mainport Ravenstein

vertelde op 15 juni 2016 om 16:21 uur

Oefening baart kunst, ook in Ravenstein

vertelde op 27 november 2018 om 13:48 uur

Eén der oudste plekjes