i

Dit verhaal gaat over:

Locatie: Grave
Tags:

Historisch gezelschap

vertelde op 3 april 2018 om 16:30 uur

We zien houten meubels, een damesportret en een geblokte schouw, met daarvoor een verkleed gezelschap, klompen en in het midden een accordeonist. Deze groepsfoto roept vooral veel vragen op. Waar is de foto genomen en wanneer? Waar kijken we hier eigenlijk naar? Was jij erbij of weet je meer? We nodigen je van harte uit om te reageren.

Klik op de foto om deze te vergrotenHistorisch gezelschap voor de schouw in Grave (foto: Fotostudio Jean Smeets, 1907-006542)

Dit gezelschap poseert voor een mooi geblokte Brabantse schouw. Het lijkt er op dat deze mensen verkleed zijn, mogelijk als personages uit een verder verleden. Sommigen dragen een pruik, anderen zijn geschminkt. Verder zien we klompen, een accordeon en een portret aan de muur. Helaas weten we niet wanneer deze foto gemaakt is en ook de locatie is ons onbekend, al zou die wel ergens in Grave moeten zijn.

Wie weet meer over dit ‘historische gezelschap’? Is het een toneelclub, net voor een voorstelling over het Grave van vroeger? Of zitten we er helemaal naast en kijken we hier naar iets totaal anders? Herken jij deze kamer (of is het een decor) of een van de leden van dit gezelschap? Weet jij nog wat zich hier afspeelde of was je er misschien zelfs wel zelf bij? We hopen op reacties. Je kunt je verhaal kwijt in het vak 'Reageer op dit verhaal' hieronder.

Kijk naar Toen

Deze foto-oproep verscheen in de rubriek 'Kijk naar Toen' in de Graafsche Courant, waarin we op zoek zijn naar de persoonlijke verhalen achter een foto.

Ga naar Kijk naar Toen

Deel dit verhaal op:
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Toevoegen als favoriet
  • Afdrukken

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op:

Lees ook deze verhalen

vertelde op 30 augustus 2016 om 14:24 uur

Massale markt in Grave

vertelde op 16 augustus 2017 om 11:44 uur

Een fabriek vol meiden!

vertelde op 22 februari 2018 om 14:00 uur

Opening snoepwinkel in de Rogstraat