i

Dit verhaal gaat over:

Locatie: Mill en Sint Hubert
Tags:

Hoofdstraat vroeger

vertelde op 20 mei 2019 om 15:00 uur

Van deze foto weten wij maar weinig. Hij zou zijn genomen in de Hoofdstraat in Mill, door een persfotograaf van Fotopersbureau Het Zuiden. Rechts zien we een woning met daarachter de molen, links staat ook een huis, verder is er veel groen en aan het einde van de weg staat wat meer bebouwing. Het lijkt ons een vrij oude foto, maar dat kan ook komen door de kwaliteit ervan.

Hoofdstraat, Mill (foto: Fotopersbureau Het Zuiden, collectie BHIC MIL0548) Hoofdstraat, Mill (foto: Fotopersbureau Het Zuiden, collectie BHIC MIL0548)

Kijk naar Toen

Heb jij enig idee wanneer deze foto gemaakt kan zijn? Herken jij het straatbeeld zoals dat hier vereeuwigd is? En weet jij misschien welke winkelnaam er op de voordeur rechts staat (‘A …’)? We zijn benieuwd naar jouw verhaal en nodigen je van harte uit om te reageren. Je kunt jouw herinneringen en informatie delen in het vak 'Reageer op dit verhaal' hieronder.

Deze foto-oproep verscheen in de rubriek 'Kijk naar Toen' in de Koerier Mill, waarin we op zoek zijn naar de persoonlijke verhalen achter een foto.

Ga naar Kijk naar Toen

Deel dit verhaal op:
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Toevoegen als favoriet
  • Afdrukken

Reacties (4)

Albert
Albert zei op 23 mei 2019 om 01:32 uur

Volgens mij is dit de invalsweg naar Mill komend vanuit Grave en is het de Karstraat met rechts te zien de molen van Reijnen, De dubbele woning links zou kunnen zijn van onder andere de familie Hendriks-Roef, waarin later een winkel werd gevestigd. Links daarvoor stond het woonhuis van familie Klomp en daarvoor het huis van boswachter Verheijen, ook wel "Het Zwaantje" genoemd, waarom weet ik niet. Iets verder richting de molen rechts was gevestigd houtbedrijf Firma Hoogenhoff, die tuinmeubels en meubels voor café's en andere horecabedrijven maakte.

Marilou Nillesen
Marilou Nillesen bhic zei op 23 mei 2019 om 13:25 uur

Nou Albert, hartelijk dank voor je mooie aanvulling! Het lijkt erop dat je daar heel wat voetstappen hebt liggen, zoveel details breng je naar boven.

Is er in de loop der jaren veel veranderd aan deze situatie?

Gerda Wijers zei op 27 mei 2019 om 11:40 uur

Volgens mij is dit geen foto uit Mill. Dit is de Molenstraat uit Wanroij. De foto is genomen rond 1906. Rechts boven de deur staat Zaadhandel Cornelissen. Ook wel genaamd De Kuper. Achter staat de molen van Derks.

Mathilde Min
Mathilde Min bhic zei op 27 mei 2019 om 13:06 uur

Bedankt Gerda! We zullen onze fotobeschrijving aanvullen met deze informatie. En wat leuk dat je ons ook een foto van Zaadhandel Cornelissen hebt gestuurd. Deze zal ik hier bij plaatsen.

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op:

Lees ook deze verhalen

vertelde op 2 februari 2018 om 10:26 uur

Molenstraat 1 in Mill

vertelde op 20 juli 2018 om 10:00 uur

Het binnenplaatsje

vertelde op 20 mei 2019 om 15:34 uur

Kerf altijd je initialen in de hout van de molen