
Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)
Meer informatie over de chat-service? Klik hier
Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)
Meer informatie over de chat-service? Klik hier
De eerste jaren van haar bestaan leidt de club een “zwervend bestaan”, maar vanaf 1917 is sportpark “De Houtsdonk” de vaste thuishaven. Weldoener en fan van het eerste uur Jan Fentener van Vlissingen, directeur van Vlisco, kan “zijn” spelers bijna vanuit zijn kantoor zien voetballen. “Zijn” spelers, want Fentener van Vlissingen was niet alleen fan, maar in veel gevallen ook hun werkgever....
Zeker in de beginjaren was het vaak moeilijk een volledig elftal op de been te krijgen: soms moest HVV een toevallig aanwezige supporter opstellen, om toch maar aan 11 spelers te komen. Het is zelfs gebeurd dat zo’n “gastspeler” het winnende doelpunt scoorde!
Ondanks dit aarzelende begin ontwikkelde HVV zich steeds meer tot een ploeg om ernstig rekening mee te houden en maakte de club vooral vanaf de jaren 1920 furore. HVV-speler Felix von Heijden werd bijvoorbeeld geselecteerd voor de Olympische Spelen van 1912 en 1920. In 1920 won hij met dat Nederlandse elftal een bronzen medaille op de Spelen van Antwerpen.
In 1935, HVV is dan Tweede Klasser, speelt het team in Rotterdam tegen het grote Feyenoord in de finale om de KNVB-beker. Ze verliezen uiteindelijk eervol, na lang met 2-0 vóór gestaan te hebben!
HVV houdt het hoge niveau vast en bereikt in 1939, via de promotiecompetitie, voor het eerst de Eerste Klasse. Enkele jaren van wisselend succes volgen: de ploeg speelt soms in de Eerste, soms in de Tweede Klasse, maar weet zich steeds verzekerd van een grote groep volgelingen. Men zegt dat bij de laatste wedstrijd van het seizoen 1946-1947, toen degradatie al onvermijdelijk was, toch nog 10.000 supporters hun HVV aanmoedigden. Ongekend voor een gemeente met toen nog geen 33.000 inwoners!
In 1954 wordt HVV weer eens kampioen en promoveert naar de Eerste Klasse. Keurig op tijd voor een avontuur als semi-profclub. In hun eerste profseizoen bereikt het team een mooie vierde plaats; goed genoeg voor een vervolgoptreden in de Eerste Divisie. Vier jaar lang vinden we HVV hier terug rond de tiende plaats, maar vanaf seizoen 1960-1961 raakt de club in een duikvlucht: ze worden eerst voorlaatste en vervolgens zelfs hekkensluiter.
Een fusie met plaatsgenoten Helmondia ‘55 ketst af: Helmondia ‘55 is bijna unaniem vóór maar bij HVV staken de stemmen en de fusie wordt afgeblazen. Direct gevolg is dat HVV na 1962 uit het profvoetbal verdwijnt en in de Eerste Klasse van het amateurvoetbal belandt.
De eerste jaren als amateurclub zijn zwaar: veel van de beste spelers zijn overgestapt naar andere verenigingen óf gestopt met voetballen, maar in 1965 richt de club zich nog één keer op: HVV wordt afdelingskampioen in de Eerste Klasse.
De laatste decennia speelt HVV voornamelijk in de Derde of Vierde Klasse, met uitstapjes naar boven en beneden. In 2015 heeft de vereniging het weer behoorlijk zwaar en dat is toch zonde van de club waar o.a. Theo Spierings, later trainer, maar in 1958 topscorer van de Eerste Divisie, Hans Meeuwsen, Hans Vincent, Berry van Aerle en “Skiete!” Willy van der Kuijlen hun carrière begonnen zijn.