i

Dit verhaal gaat over:

Locatie: Heesch
Tags:

In Kennedy’s eerste jaar

vertelde op 25 maart 2011 om 12:03 uur

Het was 1961 - de VS en de wereld beleefden Kennedy’s eerste jaar als president. Maar niemand kon toen bevroeden dat deze straat in Heesch binnen enkele jaren een Kennedystraat zou zijn.

De foto werd gemaakt ten westen van de kruising met de Kerkstraat (links, achter de knotwilgen) en de Gildestraat (rechts). Aanleiding was het bouwplan van Kapper Wingens, rechts, naast de motoren- en fietsenzaak van Cees Ruijs.

Er is veel veranderd hier: alleen de vrijstaande huizen aan de linkerkant staan er nog. De boerderijen zijn verdwenen, en daarmee ook het plattelandskarakter van deze straat.

We denken dat veel Heeschenaars bij het zien van deze foto herinneringen zullen gaan ophalen.

Wij zouden het fijn vinden, als jullie die met ons willen delen.

Deel dit verhaal op:
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Toevoegen als favoriet
  • Afdrukken

Reacties (4)

Jacqueline Willemsen, Oss (via e-mail) zei op 30 maart 2011 om 11:25 uur

Al eerder meldde ik op dit forum dat ik mijn jongste jaren (ben van '56) heb doorgebracht vooraan in de Molenstraat, dus deze foto sprak mij erg aan. Wisten jullie trouwens dat de Gildestraat toen nog Witte Molenweg heette, genoemd naar de witte molen die daar toen nog stond? Wanneer die straatnaam veranderd is, weet ik niet. Wellicht iemand anders wel.
Nog iets wat die molen betreft: in de jaren '60 was de witte molen, toen inmiddels een stomp, een verzamelplek van de 60-jaren-jongeren uit de streek: "De Meule". Ik verwacht uit die hoek veel reacties, wanneer jullie een foto van de molen in deze rubriek plaatsen.
Het boerderijtje op de foto is een kruidenierswinkeltje van “Kortenhof”.
Dat hoorde ik van mijn 4 jaar oudere zus, toen ik haar vertelde over de fotorubriek.

Henk Buijks bhic zei op 30 maart 2011 om 11:30 uur

Alweer bedankt, Jacqueline! Jij reageerde inderdaad ook op de foto van het tankstation aan de Osseweg in Heesch. Ik denk trouwens dat er nog iets met een straatnaam is: de Kennedystraat heette vroeger Hoogstraat, die tegenwoordig alleen maar loopt van de Schoonstraat naar de Nistelrodeseweg.

Henk Geurts
Henk Geurts zei op 5 december 2016 om 13:55 uur

Die boerderij was inderdaad van Thé Kortenhof. Dit was eigenlijk een bakkerij met een kruidenierswinkeltje waar Lena in de winkel stond. Het huis recht vooruit was van Wim Maas en daarnaast woonde Franske Remmits. (Hopelijk zijn alle namen goed geschreven, zo niet dan excuus hiervoor) De kruising was eigenlijk een driehoek waar de knotwilgen aan stonden. Links bij de heg was het veldje tussen de boerderijen van Marikus van Oort (Zwarte Molenweg) en Piet van Hoek (Kerkstraat). Rechts voorbij Thé Kortenhof was de Velft, later de Witte Molenweg en daarna de Gildenweg.

Hanneke van der Eerden
Hanneke van der Eerden bhic zei op 7 december 2016 om 09:29 uur

@Henk, bedankt voor deze aanvullingen.

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op:

Lees ook deze verhalen

vertelde op 12 september 2013 om 13:08 uur

St. Hubert in de jaren zestig

vertelde op 8 februari 2013 om 17:00 uur

In Oss, maar waar?