i

Dit verhaal gaat over:

Locatie: Heeswijk
Tags:

Interart Beeldentuin

vertelde op 12 april 2010 om 13:33 uur

Het is een ondernemende familie, het gezin Rakhorst. Vader Dick had een importbedrijf van computerhardware, zoon Ed runt een communicatie- en reclameadviesbureau en dochter Anne-Marie een ingenieursbureau. Zij werd in 2000 zelfs uitgeroepen tot Zakenvrouw van het Jaar. En moeder Astrid, die heeft in Heeswijk de succesvolle beeldentuin Interart opgezet.

De Beeldentuin is in 1989 ontstaan, nadat Dik Rakhorst zijn bedrijf succesvol van de hand kon doen. Echtgenote Astrid, zelf keramiste en edelsmid (in de jaren tachtig had ze in het oude gemeentehuis van Heeswijk-Dinther een expositieruimte met schilderijen en beelden), begon toen bij hun boerderij een beeldengalerie. De omringende weilanden en paardenwei werden tot siertuin omgetoverd.

Voor het tuinontwerp tekende de bekende tuinarchitect Arend-Jan van der Horst. De beelden verhuisden vervolgens van de galerie naar de tuin, waar ze prachtig tot hun recht komen in die landelijke ambiance.

De tuin is opgebouwd uit tegenstellingen: strakke moderne waterpartijen naast romantische vijvers, grote bedden bloeiende planten naast lieflijke eenlingen, een oranjerie met bloeiende exotische planten naast inheemse soorten, lange strakke lanen naast kronkelende paden. Een hoogstamboomgaard met diverse oude fruitrassen biedt plaats aan moderne kunst.

Overal staan de prachtigste monumentale beelden, in klassieke materialen als hardsteen en brons, maar ook met eigentijds cortenstaal en ledverlichting. Elk zomerseizoen zijn er vernieuwingen.

Niet alleen vroegere zakenrelaties weten de tuin te vinden, ook het belangstellende dagjes-uit-publiek kent de weg naar Heeswijk. Inmiddels is het paradijs van de familie Rakhorst zowel nationaal als internationaal een begrip geworden.

Deel dit verhaal op:
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Toevoegen als favoriet
  • Afdrukken

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op:

Lees ook deze verhalen

vertelde op 19 maart 2010 om 09:25 uur

Galerie Sous-Terre opent zijn deuren en een Beeldentuin

vertelde op 30 november 2010 om 14:48 uur

Kunst en paarden in Sint Anthonis

vertelde op 3 september 2013 om 12:59 uur

De Franciscushof