i

Dit verhaal gaat over:

Locatie: Lieshout
Tags:

Jan Brouwers en Jan Brouwers

vertelde op 9 juni 2009 om 12:47 uur

Tevreden leunen de beide Jannen hier op het plankier. De linker Jan Brouwers is Jan van Piet-Jan-Perkens, de rechter Jan is Johan van Wilmer Janneke. De eerste was gepensioneerd voorwerker van de gemeente Lieshout en de tweede was boer in het Meerven. En hoewel ze qua naam veel op elkaar leken, waren ze geen familie.

Op het moment van de foto was het Waterschap de Aa bezig een waterloop onder de Rooiseweg door te trekken, wat volgens beiden een historisch moment was.

Vooral Johan  Brouwers heeft heel hard gevochten om dit als gemeenteraadslid van Lieshout voor elkaar te krijgen. De boerenbedrijven in het Meerven lagen heel laag en hadden daardoor veel last van het water. Johan  Brouwers had zelf een pomp aan laten leggen om het water weg te pompen, maar dat koste veel stroom.

Maar niets doen kosste ook veel: in een natte zomer had hij geen voer voor het vee en moest het dan kopen. De waterlossing loste dit probleem op.

Waar Johan zich het meeste aan had geërgerd was dat er wel geld was voor een nieuw gemeentehuis en niet voor een oplossing van het waterprobleem.

Deel dit verhaal op:
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Toevoegen als favoriet
  • Afdrukken

Reacties (8)

Karel van Hoof Lidwinahof 157 5683DR Best zei op 4 februari 2009 om 17:00 uur

Dat is nou het leuke van een computer voor oudere mensen die o zo graag in het verleden graven. Sinds 3 jaar heb ik een SIM pc .en ik behoef me nooit te vervelen.
De SIM-pc heeft wel enige beperkingen maar eenvoudig te bedienen en zeer duidelijke ikonen en letters. Onbegrijpelijk dat ik op mijn 81ste wonende in Best .... Jan van Willem-Marjannekes en Jan-Piet-Peerkes nog tegenkom. Behalve de vele foto's die ik heb opgeslagen, kan ik ook via BHIC alles bekijken. Geweldig!

Marilou Nillesen bhic zei op 5 februari 2009 om 09:07 uur

Beste Karel,
Zo zie je maar weer hoe klein de wereld is! Leuk dat je op deze manier oude bekenden op onze site tegenkomt. Als je anekdotes of verhalen over hen weet of iets over het oude Lieshout wil vertellen, dan houden wij ons aanbevolen!

Gilia Brouwers zei op 5 februari 2009 om 13:20 uur

Beste Karel,
Mag ik van jou weten van welke van Hoof jij bent. Ik ben een dochter van Johan van Wimmerjannekes. Mijn naam is Gilia.

Karel van Hoof en Dora Vermeulen. zei op 16 augustus 2009 om 19:32 uurHallo Gilia ,
Ik kan me niet herinneren dat ik op jou berichtje van 5 Feb .jl heb
gereageerd . Bij deze :
Ik ben de jongste zoon van Dries van Hoof aan de Hei . Het laatste huis van de parochie Mariahout. Bij ons egenover was het gemeente Beek en Donk.
We hebben regelmatig contact met jullie Truus in Rooi. Fijn om na zoveel jaren mensen uit je geboortestreek te ontmoeten.Wij zullen onze komaf nooit verloochenen . Groeten ...Karel van Hoof

Theo Vogels zei op 8 oktober 2017 om 10:44 uur

Het verhaal van tegenover was Beek en Donk komt mij bekend voor, dar was bij ons ook het geval, maae ik ben wel geboren in Mariahout “Lieshout”, maar gedoopt in Beek en Donk en daar ook op school gezeten!

Marilou Nillesen
Marilou Nillesen bhic zei op 9 oktober 2017 om 10:13 uur

Dus je kent die omgeving maar al te goed, Theo. Ken je deze Jan Brouwers toevallig ook?

Theo Vogels zei op 12 oktober 2017 om 09:58 uur

Nee, maar als dit de Brouwers zijn van Ginderdoor dan heb ik daar wel een link mee, dat zou ik wel eens willen weten of die Broewersen van Ginderdoor komen !

Marilou Nillesen
Marilou Nillesen bhic zei op 12 oktober 2017 om 10:00 uur

Ik durf het niet te zeggen, Theo, maar mogelijk zijn er anderen die dit hier wel kunnen vertellen?

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op:

Lees ook deze verhalen

vertelde op 9 juni 2011 om 12:58 uur

Waterlozing in Noord-Brabant

vertelde op 27 juli 2011 om 16:37 uur

Het Verdeelwerk in de Dommel