i

Dit verhaal gaat over:

Locatie: Zeeland
Tags:

Jeugdhuis ‘t Busselke

vertelde op 11 april 2014 om 10:55 uur

Dit is een foto van jeugdhuis ’t Busselke in de Kerkstraat dat in 1977 is geopend. Voorheen heeft hier een tankstation en garage van Van Dongen gestaan. Voor zover wij weten is Stichting Jeugdbelangen (SJB) de bewoner van het jeugdhuis. SJB dat bekend staat om haar jaarlijkse organisatie van het Ganzenbordspel.

In 1990 zou de verontreinigde grond voor het jeugdhuis zijn schoongemaakt. Wij zijn benieuwd bij wie dit herinneringen oproept? Ben je betrokken geweest bij ’t Busselke? Of weet je waar de naam precies vandaan komt? Heb je een leuk verhaal over het tankstation/garage van Van Dongen?

Als je de vrouw op de foto bent of herkent, dan horen wij het graag.

Deel dit verhaal op:
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Toevoegen als favoriet
  • Afdrukken

Reacties (4)

Mari van Dongen zei op 14 mei 2014 om 08:49 uur

Het meisje met de tuinbroek is Jacqueline van der Velden uit Zeeland.

Mariët Bruggeman bhic zei op 15 mei 2014 om 11:27 uur

Wat leuk, Mari, dat je de vrouw met de tuinbroek herkent. Weet je ook wat Jacqueline deed bij dit jeugdhuis? Of was je zelf betrokken bij de organisatie?
We horen het graag van je.
Met vriendelijke groeten,

Fien van der Walle zei op 5 september 2019 om 14:09 uur

Wij woonden van ca. 1954 tot 1961 tegenover garage Van Dongen. Mijn broer Jan herinnert zich dat hij 's morgens weleens wakker werd omdat er bussen van achter de garage naar de straat kwamen gereden. En dat er dan luid werd geroepen: "ACHTERUIT, ACHTERUIT!" Ik herinner me ook dat wij op de stoep vóór de garage vaak aan het rolschaatsen waren met een groepje kinderen en dat we dan tussen de benzinepompen door zwenkten.

Marilou Nillesen
Marilou Nillesen bhic zei op 5 september 2019 om 15:07 uur

Mooie herinneringen, Fien, wat leuk dat je die hier met ons deelt! Misschien heb je ook nog foto's uit die tijd? Die zetten we er dan graag bij!

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op: