i

Dit verhaal gaat over:

Locatie: Tilburg
Tags:

en maakt ook deel uit van:

Atlas: RK Internaten

vertelde op 26 juni 2018 om 08:01 uur

Wie heeft er nog op het juvenaat gezeten van het Sint Petrus Canisiushuis van de Broeders van Liefde? Deze interne ulo-opleiding was bedoeld voor jongens die broeder wilden worden. Eind jaren zestig werd de ulo de Canisiusmavo.

Opvoering toneelvereniging 't Westend o.l.v. broeder Paulo van de Broeders van Liefde, 1930 (Fotopersbureau Het Zuiden. Bron: RAT)Het juvenaat lag tussen de huidige Capucijnenstraat en Korvelseweg.

Oud-leerlingen zullen zich bijvoorbeeld nog het schoolhoofd Acharius herinneren, bijgenaamd 'de Siegaar' omdat hij er - je raadt het al - regelmatig eentje opstak. Of docenten als meneer Dankers, Leonard Hoogendoorn, frater Hungero van Hest (die ook het jongenskoor dirigeerde), frater Donatus Melis, Acarius van Bavel, Otto van Lieshout of Raymundo Klessens. Broeder Stefaan organiseerde het voetbal. Het is een kleine greep uit het docentencorps dat in de loop der tijd aan de Canisiusschool verbonden was.

Heb jij op het internaat van de Broeders van Liefde gezeten? Reageren kan hieronder.

Foto

Opvoering toneelvereniging 't Westend o.l.v. broeder Paulo van de Broeders van Liefde, 1930 (Fotopersbureau Het Zuiden. Bron: Regionaal Archief Tilburg, fotonr. )

Deel dit verhaal op:
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Toevoegen als favoriet
  • Afdrukken

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op: