i

Dit verhaal gaat over:

Locatie: Budel
Periode: 1970 - nu
Tags:

en maakt ook deel uit van:

Atlas: Vliegvelden

Kempen Airport

vertelde op 31 oktober 2014 om 15:20 uur

De oprichting in 1970 van “Luchtvaartterrein Budel” was een privé-initiatief van W.M. Fransen. Later werd de naam veranderd in Kempen Airport. Het vliegveld is vooral gericht op zakelijke vluchten met kleinere vliegtuigen, ook internationaal.

Aanvankelijk groeide het luchtverkeer maar langzaam, maar tegenwoordig handelt het vliegveld per jaar zo’n 80.000 vliegbewegingen af. In verband met die groei werd de start- en landingsbaan in 1991 verhard. Later werd die verlengd naar 1193 meter.

Behalve voor zakenvluchten wordt het vliegveld ook gebruikt voor vluchten van politie, brandweer en voor milieucontroles.

Kort na de opening werd er ook een vliegschool geopend. Voorts is er een driehonderd meter lange grasbaan aanwezig voor het starten en landen van ultralight vliegtuigjes.

Foto: BHIC / Paul Huismans, 2014      

Deel dit verhaal op:
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Toevoegen als favoriet
  • Afdrukken

Reacties (5)

Albert ten Bruggencate zei op 27 april 2017 om 12:49 uur

Paul Huismans vertelt dat op het vliegveld Budel 80.000 vliegbewegingen per jaar plaatsvinden. Dat zouden er dan ruim 200 per dag moeten zijn. Van wie heeft de heer Huismans deze informatie? Deze onzin heeft ook in de Grenskoerier gestaan. De wens is hier ook de vader van de gedachten.

Paul Huismans
Paul Huismans bhic zei op 1 mei 2017 om 08:17 uur

@Albert ten Bruggencate. Deze informatie komt van de website van het vliegveld zelf: http://www.kempenairport.nl.
Met vriendelijke groet

Gerard H.A.A. de Bie
Gerard H.A.A. de Bie zei op 16 januari 2018 om 17:18 uur

Dit vliegveldje stond vandaag mede ook in het nieuws door de melding dat de elf kleine luchthavens in Nederland gevoelig zouden zijn voor mensensmokkel en drugshandel. Er werd in een krantenartikel vermeld dat de Koninklijke Marechaussee pleit voor meer en strengere controle en het beter doorgeven van info.
De buurt van kleine vliegvelden zoals deze in Budel wordt door diverse instantie's zoals politie, douane, marechaussee en gemeenten gezien als een mogelijke verzamelplaats voor criminele activiteiten, waaronder drugs- en mensenhandel. De kleine vliegvelden zouden tot op heden door de overheid nog op een lijn worden gekwalificeerd met verouderde en malafide vakantieparken en jachthavens. Dit vraagt dus hoognodig om aanpassing.

Gerard H.A.A. de Bie
Gerard H.A.A. de Bie zei op 16 januari 2018 om 17:56 uur

Bovenstaand artikel bevat alle feiten die Wikipedia ook aanhaalt, behalve dat in de nabijheid van dit vliegveld een bedrijventerrein is ontstaan met de naam 'Airpark Brabant'. Bij deze.

Paul Huismans
Paul Huismans bhic zei op 17 januari 2018 om 07:48 uur

Dank voor de aanvulling Gerard.
Met vriendelijke groet

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op: