i

Dit verhaal gaat over:

Locatie: Nuland
Tags:

Kers op de appelmoes

vertelde op 5 juni 2015 om 10:46 uur

De grote parkeerplaats voor het hotel spreekt nog steeds tot de verbeelding. Maar vooral het grote uithangbord met de kenmerkende toekan zal iedereen direct associëren met het Van der Valk-concern. In 1968 is het motel - nu hotel - gebouwd aan de Rijksweg tussen Oss en ’s-Hertogenbosch.

Kers op de appelmoes

Hier hebben vele jongeren uit Nuland en omgeving hun eerste bijbaantje gehad.

We zijn benieuwd wat de komst van het grote wegrestaurant heeft betekend voor een klein plaatsje als Nuland. Heb jij hier je eerste horeca-ervaring opgedaan? Hoe was Van der Valk als werkgever?

En de ontvoering van Toos van der Valk in 1982, wat heeft dat losgemaakt in Nuland? Neem ons mee in jouw verhaal en deel je kennis!

Deel dit verhaal op:
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Toevoegen als favoriet
  • Afdrukken

Reacties (2)

Leny Romme zei op 27 juni 2015 om 10:47 uur

Het motel (zo werd het toen genoemd) werd gebouwd in de jaren dat ik in Den Bosch op de Kleuteropleidng zat. Dagelijks reden wij hier langs in de bus. Ik herinner me nog dat er op de plek waar nu het parkeerterrein voor het motel is, een boerderij stond terwijl het motel al volop in aanbouw was. Dat was een vreemd gezicht, die rode boerderij met op de achtergond het nieuwe motel met rieten dak dat voor die tijd een imposant gebouw was.
Op een zondag in oktober 1976 brandde het motel (voor de eerste keer) af. Natuurlijk gingen we kijken naar deze brand. Ik heb nog foto's daarvan, naar buiten gesjouwd meubilair met het rokende motel op de achtergond.

Marilou Nillesen
Marilou Nillesen bhic zei op 29 juni 2015 om 09:48 uur

Hallo Leny, bedankt voor deze mooie aanvulling. De brand moet vast flink indruk hebben gemaakt, lijkt me. Zou je de foto's van de brand met ons willen delen? Heb je ook nog foto's van de oude situatie (met de boerderij voor het motel)? We zijn benieuwd ;-) Alvast heel hartelijk dank!

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op:

Lees ook deze verhalen

vertelde op 17 februari 2010 om 12:07 uur

Een geruchtmakende ontvoering

vertelde op 9 februari 2010 om 13:35 uur

Motel Nuland

vertelde op 7 september 2012 om 13:54 uur

De Kleine Elft