i

Dit verhaal gaat over:

Locatie: Uden
Tags:

Kersenkoningin

vertelde op 27 november 2012 om 08:58 uur

Ook na de zeer koude wintermaanden van 1956 brak in Uden en omgeving de lente aan. Of het ook een goed kersenjaar werd, weten wij niet, maar in juni vierde het dorp wel weer de inmiddels traditionele kersenfeesten. Deze trokken duizenden mensen uit de wijde omgeving.

Hier zien we de Kersenkoningin “Ceres” van 1956, het letterlijke hoogtepunt van de optocht. Wie zou dat toen geweest zijn? Ook zijn we benieuwd naar de namen van de meisjes die de linten mochten vasthouden.

Vóór hen zijn nog net dames in klederdracht te zien, met in hun handen de rieten manden waarin de befaamde “Udense zwarte” belandde na het plukken. En misschien worden er nog gezichten van toeschouwers herkend.

Hopelijk komen er reacties, via onderstaande reageerlink of via een telefoontje aan het BHIC, we staan overal voor open.

Deel dit verhaal op:
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Toevoegen als favoriet
  • Afdrukken

Reacties (2)

Tineke Verkuijlen zei op 27 december 2017 om 14:16 uur

Is bekend wie deze Kersenkoningin was?

Lisette Kuijper
Lisette Kuijper bhic zei op 28 december 2017 om 12:35 uur

Dat is ons helaas niet bekend, Tineke! Na de vakantie zal ik voor je kijken in een dossier over de Udense kersenfeesten van 1956 (7675/31) en hopelijk vinden we daarin de naam van de Kersenkoningin. Ik hou je op de hoogte!

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op: