i

Kinderhulde in Vianen

vertelde op 28 juni 2016 om 15:51 uur

We zijn getuige van een enorm feest in Vianen in 1974. Pastoor G. Muskens viert zijn 50-jarig jubileum als priester! Kun jij je nog iets van deze bijzondere dag herinneren?

Kinderhulde in Vianen in 1974

Tientallen inwoners van Vianen verzamelen zich bij de kerk en luisteren geboeid naar een toespraak. De kinderen dragen prachtige zelf geknutselde hoedjes. Het bijschrift van de foto spreekt dan ook niet voor niets over een 'kinderhulde' ter ere van het jubileum van pastoor G. Muskens.

Kun jij je nog iets van deze bijzondere gebeurtenis herinneren? Had de feestelijk uitgedoste jeugd nog een speciale rol en hoe zag die dag er verder uit? Ook zijn wij op zoek naar mensen die ons meer kunnen vertellen over de pastoor en zijn invloed op het dorpje Vianen. Deel je herinneringen met ons!

Deel dit verhaal op:
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Toevoegen als favoriet
  • Afdrukken

Reacties (2)

m.v.d.Laarschot-Stevens zei op 29 juni 2016 om 16:59 uur

Op die dag, ik was 19 jaar, hielp ik de kok in de keuken. Na deze plechtigheid had de Pastoor voor zijn familie een diner.
Ik heb het laatste jaar van zijn "Pastoor zijn" op de pastorie voor de Pastoor en Marie gezorgd. Betje, woonde in het bejaardenhuis. Marie en zij waren de inmiddels oud geworden huishoudsters.
Veel is er te vertellen over deze periode. In de jaren 70 veranderde zo veel, ik was jong, de oude Marie, die in de 80 was en meer dan 40 jaar het huishouden bestierde, vond mij maar niets. Het was de tijd van de mini rokken. Je rijbewijs halen. Zij vond dit grote onzin, ik moest eerst maar eens leren sokken stoppen.
Er is heel veel te vertellen over de Pastoor. Voor mij en na mij heeft mijn zus Gerda voor de Pastoor en Betje gezorgd tot zijn dood.

Lisette Kuijper
Lisette Kuijper bhic zei op 30 juni 2016 om 10:22 uur

Beste mevrouw v.d. Laarschot-Stevens, bedankt voor uw reactie op deze foto! Wat bijzonder om te horen van iemand die pastoor Muskens zó goed heeft gekend en voor hem heeft gezorgd.

Alle verhalen en herinneringen zijn bij ons van harte welkom! Zo kunt u, als u dit leuk vindt, ook eenvoudig zélf een verhaal op onze website schrijven via de volgende link: https://www.bhic.nl/ontdekken/verhalen/een-verhaal-maken#About

Mocht u zelf nog foto's hebben die u met ons wilt delen, dan kunt u ze eventueel scannen en naar het mailadres info@bhic.nl sturen. Nogmaals bedankt voor uw persoonlijke verhaal!

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op:

Lees ook deze verhalen

vertelde op 22 oktober 2009 om 11:05 uur

Vianen in vogelvlucht

vertelde op 11 februari 2016 om 14:55 uur

Kerkwijding in Wilbertoord