i

Dit verhaal gaat over:

Locatie: Grave
Tags:

Kindervakantieweek jaren ‘80

vertelde op 12 augustus 2018 om 10:09 uur

Waar kijken we hier naar? We hebben zo'n dertig foto's van dit kamp, waarbij kinderen en hun jeugdige begeleiders voor tenten bedekt met landbouwplastic poseren. Mogelijk diende dat plastic als extra bescherming tegen noodweer de nacht of dag ervoor; we zien namelijk ook laarzen staan en kleding die te drogen hangt. Weet jij wanneer en waar deze foto's gemaakt zijn? We nodigen je van harte uit om te reageren.

Grave (foto: Fotostudio Jean Smeets, collectie BHIC 1907-008974)Kinderkamp in Grave (foto: Fotostudio Jean Smeets, collectie BHIC 1907-008974)

De titel boven dit stukje is wat misleidend, want wij weten helemaal niet zeker dat het hier om een foto van een kindervakantieweek gaat en ook de datum is onbekend. Sterker nog, volgens onze fotobeschrijving kijken we hier mogelijk naar een kamp van padvinders. Het is met name het landbouwplastic dat doet denken aan een kindervakantieweek, die aan het einde van de zomervakantie voor de basisschooljeugd georganiseerd werd. Kun jij dit bevestigen of ontkrachten, dan horen we dat graag!

Grave (foto: Fotostudio Jean Smeets, collectie BHIC 1907-009008)Foto: Fotostudio Jean Smeets, collectie BHIC 1907-009008

Foto: Fotostudio Jean Smeets, collectie BHIC 1907-009012
Kijk naar Toen

Weet je nog dat deze tentjes op dit grasveld stonden? Ken je de locatie? Herken jij jezelf of iemand anders op deze foto's? Of weet jij gewoon bij welk evenement of kamp ze gemaakt zijn? Bekijk ook eens de andere foto's van dit kamp, deze vind je hier in onze beeldbank. We hopen op reacties! Deel jouw herinneringen in het vak 'Reageer op dit verhaal' hieronder.

Deze foto-oproep verscheen in de rubriek 'Kijk naar Toen' in de Graafsche Courant, waarin we op zoek zijn naar de persoonlijke verhalen achter een foto.

Ga naar Kijk naar Toen

Deel dit verhaal op:
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Toevoegen als favoriet
  • Afdrukken

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op:

Lees ook deze verhalen

vertelde op 3 november 2016 om 10:39 uur

Plons 'ns d'r in!

vertelde op 7 september 2017 om 12:47 uur

Graafse cowboys

vertelde op 28 september 2017 om 15:08 uur

Jumpen in Grave