i

Dit verhaal gaat over:

Locatie: Meierijstad
Tags:

Koek en Banket

vertelde op 31 januari 2014 om 09:31 uur

Op oudere ansichtkaarten kom je regelmatig herkenbare mensen tegen, zo ook op deze sfeervolle plaat. Ongehinderd door autoverkeer staat de fotograaf in de Hoofdstraat, op de hoek van wat toen de Molenstraat was. Daar verkoopt de familie Van de Sande koek en banket.

Heel waarschijnlijk poseren vier kinderen uit dit gezin voor de fotograaf. En zou de in bakkerswit geklede man op straat niet hun vader zijn? Zelfs de hond kan deel uitmaken van de familie.

De foto zou van 1937 zijn, wat aardig klopt met de kleding van de vrouwen in het midden. We zijn benieuwd of deze informatie klopt. Het woord is nu aan de Veghelaren, die mogen reageren via onderstaande reageerlink.

We zijn benieuwd!

Deel dit verhaal op:
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Toevoegen als favoriet
  • Afdrukken

Reacties (1)

dhr. Brouwer (telefonisch) zei op 20 februari 2014 om 16:19 uur

Op de foto zien we links bakker Pieter van de Sande (overleden in 1956). Zijn zoon Harry neemt de bakkerij over. Als Harry in 1988 overlijdt, wordt de zaak na meer dan 100 jaar bestaan opgeheven.

Het is wat lastig te zien maar achter de middelste twee kinderen staat nóg een kind. Dan krijg je de volgende namen: Adri (1929), Corrie (1933), Francien - met step - (1930) en Tonnie (1931). Achter Corrie en Francien staat hun nichtje Riek (1928). Mogelijk is de man naast de hond Antoon Franssen, de vader van nichtje Riek. Het gezin kreeg in totaal 9 dochters en 1 zoon.

De opa van deze meisjes had in zijn winkel ook een afdeling manufactuur. Later werd dit een zelfstandige winkel die de broer van Pieter voortzette. In 1969 is die winkel overgenomen door Ter Horst Van Geel.

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op: