i

Dit verhaal gaat over:

Koersen vanaf de Keulse Kar

vertelde op 23 oktober 2019 om 16:08 uur

Een handjevol wielrenners staat klaar bij De Keulse Kar in Esch. Is dit een verzamelplek voor een wielertocht, of een wedstrijd misschien? Mies den Otter legde deze fietsers vast, wij gaan op zoek naar het verhaal achter de foto.

foto Mies den Otter

Eén helm ontdekken we, een model uit de jaren zeventig. Gedragen over een petje, en gecombineerd met een zonnebril, waardoor je al snel denkt Gerrie Knetemann te herkennen. Maar op zijn shirt zien we geen sponsor, terwijl minstens twee mannen de naam van Taxibedrijf Van den Biggelaar uit Boxtel op hun borst dragen. Is er wel enige samenhang in deze groep, of gaat het om willekeurige sportievelingen?

We zijn benieuwd op welk moment deze foto is gemaakt. Kijken we naar wielrenners uit Boxtel die een tussenstop hebben gemaakt bij De Keulse Kar? Is het een familietoertocht, gezien de wisselende samenstelling van deze groep? Hoewel er geen datering bij staat, kan de foto toch niet ouder zijn dan de jaren tachtig, gokken wij. Dus mogelijk herken je jezelf, of je vader of je moeder op deze foto? Weet je wie erop staat, of ken je het verhaal erachter? Vertel het ons!

Deze foto-oproep verscheen in de rubriek 'Kijk naar Toen' in De Meierij, waarin we op zoek zijn naar de persoonlijke verhalen achter een foto.

Ga naar Kijk naar Toen 

Deel dit verhaal op:
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Toevoegen als favoriet
  • Afdrukken

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op: