skip naar content skip naar hoofdnavigatie spring naar service navigatie
sluit
Hulp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Arnout van Erp
Arnout van Erp Bhic
Menu
sluit
Hulp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Arnout van Erp
Arnout van Erp Bhic

Kopje koffie

De dames zorgen voor de koffie en de heren… ja, wat doen die heren hier eigenlijk? Het gaat zeker niet om zo maar een bijeenkomst. Want behalve de fotograaf die de foto heeft gemaakt waar we nu naar kijken, staat er op de achtergrond nog een meneer met een dergelijk toestel in de hand.

We zijn hier vast getuige van iets belangrijks, maar wat is dat dan? De foto komt uit Wilbertoord, dat weten we, maar uit welk decennium dateert hij?

Zitten we nog in de jaren vijftig of zijn de jaren zestig al aangebroken? De witte kast op de achtergrond zit stampvol dikke boeken en de sigarendoos staat uitnodigend midden op tafel.

Wie herkent mensen op deze foto? Wie was er wellicht zelf bij? Wat voor belangrijke handeling werd hier in Wilbertoord vastgelegd?

Weet je meer? Vertel dan jouw verhaal en zorg ervoor dat deze foto weer nieuw leven in wordt geblazen!

Reacties (6)

Jan Lange. Nw.Vennep zei op 21 maart 2012 om 21:21
Mijn zus en zwager in Wilbertoord herkennen: een jonge Hans Hermsen (de fotograaf op de achtergrond), zittend in het midden Bert Couwenberg, op voorgrond staande met kopje in de hand Pastoor Belt, de dames zijn mevr. Aben en mevr. v.d. Ligt, beiden wonend aan de Noordstraat. We zoeken verder naar de aanleiding van de foto.
Overigens spreken ze in Wilbertoord van een tas koffie, die ingeschud wordt !
Marius Selten zei op 26 maart 2012 om 21:19
In Wibertoord had de Noordstraat ('t Startje) in begin jaren zestig nog geen waterleiding. Het grondwater was er vies. Om verzoek om waterleiding te krijgen wordt B&W van Mill koffie aangeboden van het grondwater.
Onder links Nol vd Bungelaar (voorzitter Vereniging Wilbertoord, staande (met bril) pastoor Belt, vrouw (met bril) Stiena vd Ligt, aan hoofd van tafel Bert Couwenberg.
Antoon Egelmeers zei op 28 maart 2012 om 10:25
Waarschijnlijk is deze foto genomen op de pastorie in Wilbertoord. Op deze foto staan o.a. zittend links Arnold van den Bungelaar een van de oprichters van de vereniging Wilbertoord.

Dan staande pastoor van de Belt, personen links boven mij onbekend evenals meisje naast de pastoor, dan mevr. van de Ligt, zittend Bert Couwenberg jarenlang voorzitter van de vereniging Wilbertoord en vooraan rechts burgemeester Hofmans.
Antoon Egelmeers zei op 28 maart 2012 om 10:30
@Jan: Aha, da's ook een belangrijke les: een tas koffie dus. We zullen het onthouden ;-)

@Marius: Hee, da's leuk! Nu weten we de concrete aanleiding. Goede actie om een dergelijke "tas koffie in te schudden". Weet je of het verzoek daarna snel is gehonoreerd?

@Antoon: Bedankt voor het meedenken. Gezamenlijk krijgen we de puzzelstukjes wel op de juiste plaats.
dhr. Hofmans uit Cuijk (telefonisch) zei op 29 maart 2012 om 12:53
Ik herken mijn vader - burgemeester Hofmans - op de foto, dat is de man met het kopje koffie rechts. Daarnaast staat Hermsen, fotograaf uit Mill en de man die in de camera kijkt, is wethouder Koos van den Hof. De dames en de pastoor herkennen mijn vrouw en ik niet goed. We wisten ook niet naar aanleiding waarvan de foto is gemaakt maar de uitleg van het grondwater klinkt plausibel.

Mijn vader is in 1958 burgemeester in Mill geworden, na eerder burgervader van Putten te zijn geweest. In 1972 is hij met pensioen gegaan. En onlangs is hij op 99,5 jarige leeftijd overleden. Mijn vader had het niet vaak meer over zijn burgemeesterstijd maar hij heeft er een fijne tijd gehad.
Maria Verbruggen namens Amansheem Wilbertoord zei op 30 maart 2012 om 10:32
Deze foto is gemaakt op 7 januari 1965 in het gemeentehuis in Mill. Dit naar aanleiding van een protestactie van bewoners aan de Staartjesweg(Noordstraat) in Wilbertoord.

Deze bewoners waren al jaren bezig voor waterleiding en waren bang dat ze nu weer niet aangesloten werden. Daarom zijn ze 's morgens met een rij tractoren naar Mill vertrokken om op het gemeentehuis thee te gaan schenken met zurig roestbruin water dan zij zelf ook moeten drinken.

Op de foto links tegen de muur W v.d. Mee gemeentesecretaris, voor (zittend) Nol v.d. Bungelaar, Pastoor Belt, Miet Aben, Stiena v.d. Ligt, Bert Couwenberg, fotograaf Hans Hermsen, Jo v.d. Kolk. Voor (rechts) burgemeester Hofmans die dapper de thee drinkt.

De actie had wel succes. Ze werden aangesloten op de waterleiding.

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op:
Geef mij een andere som.

Lees ook deze verhalen