i

Dit verhaal gaat over:

Locatie: Boekel
Jaar: 1981
Tags:

Kruiptocht en paalzitten door een weddenschap

vertelde op 16 november 2015 om 23:25 uur

Op 20 september 1981 kroop Gerry v.d. Elzen uit Boekel omringd door tientallen toeschouwers, vanaf Toon Peters uit Odiliapeel naar de Elbi - Bar in Boekel.

Deze tocht ging door akkers en velden, sloten en bossen. Hiermee behaalde hij een streekrecord van 5643 meter in nog geen 3 uur. Antoon Peters en Henk Arts stonden hem als scheidsrechters terzijde, oud-kruiper Harry v. Grinsven trad op als verzorger.

Bij aankomst voor de Elbi-Bar werd Gerry onder het toeziend oog en luid gejuich van een grote menigte gehuldigd, dit met kransen, bekers en bloemen, welke natuurlijk voor zo'n behaalde overwinning wel van toepassing waren. De prijzen werden geschonken door Elbi-Fans, vanwege een weddenschap of hij het al dan niet zou halen.
Hierna werd er in stamcafé de Elbi-Bar, nog een genoeglijk middagje aan toegevoegd, waarbij Jan van de Elzen, de caféhouder, een vat bier beschikbaar stelde.

Ruim vier maanden later, op zondag 24 januari 1982, deed dezelfde Gerry van de Elzen weer mee met een stunt op grond van een weddenschap en wel deze keer met “paalzitten” samen met nog zeven gegadigden. In de loop van die dag haakten er al zes van de acht af en waren de twee overblijvers Henry van Dommelen en, jawel, Gerry van de Elzen! Zij hielden het nog best lang vol, maar besloten uiteindelijk op dinsdagmorgen 26 januari om 11.00 uur de zitting, wegens barre weersomstandigheden, te beëindigen.

Deel dit verhaal op:
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Toevoegen als favoriet
  • Afdrukken

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op: