skip naar content skip naar hoofdnavigatie spring naar service navigatie
sluit
Hulp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Marilou Nillesen
Marilou Nillesen Bhic
Menu
sluit
Hulp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Marilou Nillesen
Marilou Nillesen Bhic

Laatste instructies

Zes van de zeven meisjes op de foto zijn vol aandacht voor hetgeen de jongeman te vertellen heeft. De klederdracht is niet typisch Erps, maar verwijst wel naar vroeger eeuwen. Het lijkt alsof het gezelschap zo meteen ergens moet optreden en nu nog even de laatste instructies krijgt.

Een en ander heeft vast te maken met een historische markt of iets dergelijks. Heel lang geleden is het nog niet, wellicht eind jaren ’60 van de vorige eeuw. Vooral de damesschoentjes verraden hier iets!

Er zullen vast momenten van herkenning en herinnering zijn, zeker bij inwoners van Erp en omgeving. Wij verwachten dan ook zeker reacties van jullie!

Reacties (10)

Riet v.d.Elsen zei op 17 oktober 2009 om 23:44
Deze foto is gemaakt in 1963 en is gemaakt bij de uitvoering van het openluchtspel "Hanneke" wat toendertijd werd opgevoerd door de lokale bevolking. Het script heb ik nog gezien in het gemeente-archief van Erp. Het was een groots opgezet openluchtspel. De regie was destijds in handen van een Bossche regisseur.
M.Bekkers zei op 18 oktober 2009 om 17:09
De reactie die gegeven is is goed, het is een foto van het openluchtspel wat begin september 1963 opgevoerd is bij gelegenheid van het 150 jaar koninkrijk der nederlanden.
De dames herken ik niet.
Henk Buijks (namens BHIC) zei op 19 oktober 2009 om 13:12
Fijn, Riet v.d.Elsen en M.Bekkers, dat we nu weten wat en wannneer/bij welke gelegenheid. Onze hartelijke dank!
Blijft over de vraag wie op de foto staan. Omdat het om lokale mensen gaat, zal het antwoord voor de Erpenaren niet moeilijk zijn. En is de jongeman in het midden misschien de Bossche regisseur?
Maria Brans- Pepers zei op 20 oktober 2009 om 13:47
Op de foto staan Boerdonkse meisjes
Ik herken links Nellie v Kol (nu Hendriks Boerdonk), Will en Nelly kanters,Rechts Mien de Groot, en met?? rechts Annie Biemans (nu Kanters Boerdonk) en Annie v.d. Crommenakker (Nu Bullens Erp)
Henk Buijks (namens BHIC) zei op 21 oktober 2009 om 15:29
Gelukkig blijken er ook Boerdonkse mensen op onze Erpse foto's te staan. Bedankt, Maria!
Gerard zei op 22 oktober 2009 om 23:00
De man is Wout van Asseldonk
bert maas 6371 EG Landgraaf 045-5310495 zei op 30 oktober 2009 om 21:46
Mijn zus Annie Maas -van de Ven stuurde mij een uitgesneden deel van het zondagsnieuws, omdat ik toen een kleurenfim ervan opgenomen heb en die nog provisorisch gemonteerd op CD of DVD heb staan.Moet ik nog nazien.De personen op de foto herkende ik qua gezicht,doch niet van naam.Ook moet er nog een film bestaan van de toenmalige kapelaan, die daar ook filmend tussendoor liep,in het parkje waar eerst het huis van dokter Henrar gestaan had en staande voor het huis van Bakker Adriaan van Haandel uitzicht had op de zijgevel van Café Christ Ven.Uit die tijd heb ik ook nog een ongemonteerde film van de Brabantse dag in Heeze waar het Hannekes gezelschap ook aan deelnam.
Verder nog een "film" van de Erpse nozems in 1964 "Voor elke Nozem iets achterhorizons?" waaraan ik voortijdig een geforceerd einde gemonteerd heb.Velen jongelui van toen zijn daarop nog te zien, van sommige weet ik de naam niet. Provisorisch draaiboek heb ik nog.Ook nog de spoeltjes dubbel 8 van alle films,ook andere van Erp.
Heeft me indertijd veel geld gekost en sta die niet zomaar af. Misschien dat jullie er een kopie van willen maken, met behoud van mijn auteursrecht.
Laat maar eens wat weten.zie E-mailadres en Tel.Nr.
Marilou Nillesen, namens BHIC bhic zei op 2 november 2009 om 10:29
Nou, dat klinkt interessant Bert! Ik heb je reactie doorgestuurd naar mijn collega die bij het BHIC over oude films gaat. Je hoort snel van ons!
Will de Jager - van Lieshout zei op 17 september 2021 om 23:42
Ik ben op zoek naar Nellie van Kol. Lerares in Boerdonk (Veghel). Ik heb nog wat oude foto’s ontdekt die bij mijn broer Dirk in het fotoalbum zaten… Dirk is inmiddels overleden.
Norah zei op 18 september 2021 om 01:53
Mevrouw Nellie Hendriks-van Kol in Veghel kreeg vijf jaar geleden een lintje opgespeld, je kunt even op haar naam googlen. Anders mogelijk op facebook?
Mvg.

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op:
Doe mee en vertel jouw verhaal!