i

Dit verhaal gaat over:

Locatie: Someren
Tags:

en maakt ook deel uit van:

Atlas: RK kerken

vertelde op 1 november 2014 om 07:51 uur

De kerk stond centraal in het godsdienstige leven van vroeger. Maar wat weet jij nog van de pastoors en kapelaans die het vroeger voor het zeggen hadden in de Lambertuskerk? Vertel het ons!

Al die parochianen moesten natuurlijk een beetje in het gareel gehouden worden. Hun zieleheil stond immers op het spel! Meneer pastoor en zijn kapelaans waren de aangewezen personen om dat allemaal in goede banen te leiden. Kun je je nog herinneren hoe dat vroeger ging in Someren-Eind? Hoe waren deze mannen nou eigenlijk in de omgang?

Pastoor Meyers Plechtige eerste steenlegging van de nieuwe O.L. Vrouwekerk door pastoor Meyers, Someren-Eind 21 oktober 1956. (Fotocollectie RHCe, 119951, fotograaf onbekend)

Denk bijvoorbeeld aan pastoor G.J.N. Meyers, hiernaast op de foto. Hij kreeg de Lambertusparochie in 1953 onder zijn hoede. Volgens de Piusalmanak werd hij datzelfde jaar bovendien benoemd tot bouwpastoor van de nieuwe O.L. Vrouweparochie in Someren-Eind. Meyers' kapelaan halverwege de jaren vijftig was de (toen nog tamelijk jonge) heer C.J.M. Brand. Je zult je ook hem nog wel herinneren.

Hieronder kun je alles wat je nog weet te vertellen over deze en de andere zielzorgers vavan de Lambertuskerk met ons delen.

Deel dit verhaal op:
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Toevoegen als favoriet
  • Afdrukken

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op: