skip naar content skip naar hoofdnavigatie spring naar service navigatie
sluit
Hulp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Lisette Kuijper
Lisette Kuijper Bhic
Menu
sluit
Hulp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Lisette Kuijper
Lisette Kuijper Bhic

Lang leve... eh?

Bhic
vertelde op 22 april 2016
“Kinderen zwaaien met vlaggetjes”, lezen wij in de omschrijving van deze foto uit Berlicum. Maar waarom? Voor wie? En wanneer? Wordt hier een nieuwe burgemeester ingehaald? Wordt er een oude schoolmeester uitgezwaaid?

Voor wie wordt hier zo enthousiast met vlaggetjes gezwaaid?De omstanders zien het in ieder geval met plezier aan: er wordt overal gelachen, er kan duidelijk wel een applausje vanaf, iedereen lijkt ook voor de gelegenheid gekleed te zijn en alle aanwezigen lijken  het prima naar de zin te hebben.

Veel mensen kijken naar het, zo te zien populaire, paar midden op de foto, maar verschillenden kijken gelukkig ook in de richting van de lens. Goede kans dus dat die zichzelf hier herkennen. Die kunnen ons dus hopelijk vertellen wanneer deze foto gemaakt werd, en bij welke gelegenheid.

Praat ons eens even bij.

Reacties (3)

Rien Van Der Steen zei op 30 april 2016 om 17:04
Dit is Docter Haase met mijn Tante Ida . Ikdacht bij het uitreiken van de Pauslijke onder scheiding die Tante Ida is uit gereikt .??..
Frans van de Pol zei op 2 mei 2016 om 08:14
Beste Rien,

Hartelijk dank voor uw reactie: nu weten we tenminste een klein beetje meer over deze foto en daar zijn we erg blij mee!
Maar natuurlijk blijven er nog genoeg vragen over, waarvan u er mogelijk enkele kunt beantwoorden: Wat was bijvoorbeeld de achternaam van uw tante Ida? En waarmee heeft zij die Pauselijke onderscheiding verdiend?
Weet u, of iemand anders natuurlijk, of ook de heer Haase een onderscheiding heeft ontvangen, of was er een andere reden dat hij hier zo stralend naast tante Ida loopt?
Weet iemand in welk jaar, of zelfs: op welke datum, deze foto is gemaakt?
Alle antwoorden zijn van harte welkom, dus laat vooral van u horen als u meer informatie heeft!
Henri van der Steen zei op 13 juli 2017 om 11:29
Goede Frans, het is een interessante gedachte dat 'tante Ida' een pauselijke onderscheiding heeft ontvangen en daarom met vlagvertoon en andere huldeblijken de kerk in Middelrode verlaat. Het kan best kloppen. 'Tante Ida' was Ida van der Steen, de tweelingzus van mijn opa, Driek van der Steen. Zij was misschien wel 50 jaar kraamverzorgster in Berlicum en Middelrode, vandaar wellicht de onderscheiding. Dat verklaart misschien ook de aanwezigheid van dr. Haase. Ik ben overigens een kleinzoon van Driek van der Steen en op 30 juli 1954 op Kerkwijk 27 geboren, met hulp van tante Ida. Deze kwam 29 juli 's avonds op verzoek naar dat adres, gaf m'n vader bevel zich op de bank uit te strekken en kroop zelf naast mijn moeder in bed. 's Morgens vroeg werd ik geboren. Overigens herken ik op de foto Rien van der Steen, linksboven, applaudiserend. Ik denk dat de vrouw naast hem, met een wittig hoedje, zijn echtgenote is, mijn tante Anneke, ook wel Snoeris genoemd.

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op:

Lees ook deze verhalen