i

Dit verhaal gaat over:

Locatie: Boxtel
Tags:

Lennisfistfestival in de jaren tachtig

vertelde op 25 september 2019 om 21:41 uur

Twee mannen op gitaar en bas, danseressen op een podium, en een publiek met her en der een permanentje en een tuinbroek. Deze foto slingert ons regelrecht terug naar de jaren tachtig, naar het Lennisfistfestival om precies te zijn.

foto collectie BHIC

De foto is gemaakt door Mies den Otter, ergens in Lennisheuvel. Het bord voor het podium is niet al te duidelijk maar café bar zaal De Adelaar is wel leesbaar. Voor de rest is het gissen naar de verdere achtergrond van deze foto.

We zijn benieuwd wat het Lennisfistfestival inhield, en in welke jaren het heeft plaatsgevonden. We zien een overwegend jong publiek dus de jongeren van toen kunnen nu als veertig/vijftigers vast meer vertellen. Wie is de presentator op het podium? Herkent iemand de danseressen, of de muzikanten?

Wie weet zie je jezelf terug tussen de toehoorders en weet je nog veel meer te vertellen over de opname. We zijn heel benieuwd.

Deze foto-oproep verscheen in de rubriek 'Kijk naar Toen' in De Meierij, waarin we op zoek zijn naar de persoonlijke verhalen achter een foto.

Ga naar Kijk naar Toen 

Deel dit verhaal op:
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Toevoegen als favoriet
  • Afdrukken

Reacties (2)

Twan Tiebosch zei op 26 september 2019 om 22:55 uur

Dag Marilou ik woon zelf sinds 2005 in Lennisheuvel, maar deze foto komt bekend voor. Hij is gemaakt op het dorpsplein tussen de school en de Orion. De gelegenheid heet kortweg Lennisfist (dus zonder festival).

Marilou Nillesen
Marilou Nillesen bhic zei op 27 september 2019 om 13:22 uur

Aha, dat is ook een veel betere naam ;) Bedankt voor het toevoegen van de locatie, Twan, dat geeft al iets meer houvast. Dank!

Wie kan nog meer vertellen over deze bijeenkomst? Was je erbij? Vertel het ons!

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op:

Lees ook deze verhalen

vertelde op 17 oktober 2014 om 10:39 uur

Popfestival in Veghel

vertelde op 1 december 2014 om 13:47 uur

De H. Theresiakerk in Lennisheuvel