i

Dit verhaal gaat over:

Locatie: Nuland
Tags:

Lijvig boek over de hei

vertelde op 14 december 2009 om 16:26 uur

Het heidegebied tussen Nuland en Rosmalen is een bijzonder gebied. Bijzonder vanwege de prachtige omgeving, maar zeker ook vanwege zijn geschiedenis. Honderden mensen hadden er de afgelopen eeuwen hun huis en haard. Vaak woonden ze in armzalig kleine hutjes, die bij de lokale overheid geen officiële status hadden.

Vanwege dit bijzondere karakter heeft Heemkundewerkgroep Nuwelant het idee opgevat om ter gelegenheid van het twintigjarig bestaan van hun heemkundeblad ‘Spoorzoeker’ de geschiedenis van de Nulandse hei en zijn bewoners in een boek vast te leggen, onder de titel Goei Volk.

Naast de bewoningsgeschiedenis besteedt het lijvige boek - meer dan 500 pagina’s - ruim aandacht aan tal van andere onderwerpen. Zo komen de geologische geschiedenis en de natuur aan bod en bevat het boek tal van anekdotes en verhalen over de bijzondere gebeurtenissen. Ook verhaalt het boek uitgebreid over bijzondere bewoners, zoal de dichter Carel Swinkels en priester-publicist  Wouter Lutkie.

Natuurlijk ontbreken instellingen als het klooster van de Heilige Harten, de Binckhorst en het klooster Sint-Jozefoord niet.

‘Goei Volk’ is op zondag 17 augustus 2008 feestelijk ten doop gehouden. Het boek kost â?¬ 35,00. Meer informatie bij de heer A. v.d. Bosch van Heemkundewerkgroep Nuwelant, tel. (073) 532 20 57.

Deel dit verhaal op:
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Toevoegen als favoriet
  • Afdrukken

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op:

Lees ook deze verhalen

vertelde op 15 november 2013 om 12:27 uur

Op zoek naar Rendonk

vertelde op 10 december 2009 om 15:57 uur

Hunebed op heide