i

Dit verhaal gaat over:

Locatie: Budel
Tags:

en maakt ook deel uit van:

Atlas: Lourdesgrotten

vertelde op 16 september 2016 om 08:42 uur

In 1854 vestigden de Zusters van Liefde van Tilburg zich in Budel. In de decennia daarna breidden zij hun klooster uit met scholen, een weeshuis voor meisjes, een kapel en een bejaardenhuis. In de kloostertuin van het Liefdesgesticht moet blijkens deze foto een Lourdesgrot hebben gestaan.

Foto: RHC Eindhoven, nr. 46110

Wanneer de Lourdesgrot in de kloostertuin is gebouwd, weten we niet precies. Er is ook weinig beeld van: we kennen eigenlijk alleen deze dia van twee oudere dames in de tuin van het klooster, vermoedelijk ergens in de jaren ’50. Op de achtergrond zien we een Lourdesgrot, met het beeld van Maria.

De zusters verlieten het huis in 1988, het werd daarna een verzorgingshuis. De kapel is in gebruik gebleven als dagkapel van de parochie O.L. Vrouw Visitatie en was tot eind 1999 op zon- en feestdagen bij Die Deutsche Katholische Militärgemeinde Budel NL in gebruik als Klosterkerk.

Of de grot nog bestaat, is ons niet bekend.

Deel dit verhaal op:
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Toevoegen als favoriet
  • Afdrukken

Reacties (1)

Henny Lammers zei op 27 oktober 2019 om 13:52 uur

Ik heb nog een foto waarop mijn moeder en oma staan voor de Lourdesgrot in Budel staan. Ik denk dat de foto gemaakt is voor de Tweede Wereldoorlog.

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op: