i

Dit verhaal gaat over:

Locatie: Nuland
Tags:

en maakt ook deel uit van:

Atlas: Lourdesgrotten

vertelde op 27 november 2018 om 16:36 uur

In de tuin van het Sint-Jozefoord in Nuland is dit fraaie bouwsel te bewonderen. Het is een soort mini-Lourdesgrot, want het beeld van Maria in de nis is niet hoger dan zo’n 60 centimeter. Het oogt wel mooi, zoals het geheel is ondergebracht in een heuvel.

Er is overigens wel wat raars aan de hand met het hele beeld: het klopt niet helemaal, want er is geen eigenlijke grot, waarin plaats zou zijn voor een altaar(tje). Het lijkt nu alsof Maria zelf in de grot staat, in plaats van dat ze erboven verschijnt. Maar gelukkig is er dan weer wel de H. Bernadette, die vol aanbidding opkijkt naar de H. Maagd.

Foto's: © BHIC / Frans van de Pol, 2018.

Het Sint-Jozefoord is begin jaren ’50 gebouwd voor zieke of bejaarde nonnen van de congregatie der Zusters van de Choorstraat. Dan is een Lourdesgrot op het terrein natuurlijk wel heel toepasselijk, maar het is maar de vraag of deze grot werkelijk uit de begintijd van het klooster dateert. Hij lijkt van veel latere datum.

Maar is dat ook zo? Zijn er nog mensen die hier wat meer licht over kunnen laten schijnen?

De onderstaande foto’s zijn genomen in oktober 2013 en danken we via de bemiddeling van Ton Vogel aan de Stichting Sint Jozefoord, waarvoor onze hartelijke dank. Je kunt zien dat er sindsdien een opknapbeurt is geweest.

Deel dit verhaal op:
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Toevoegen als favoriet
  • Afdrukken

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op: